Lukemattomien viestien seuranta Moodlessa

Moodle-alueella voi olla useita keskustelualueita, ja joskus voi olla vaikea hahmottaa onko viestejä jäänyt lukematta. Lukemattomien viestien seuranta -toiminto auttaa pysymään ajan tasalla.

Profiilitiedot:

Omissa profiiliasetuksissa on kohta, joka kannattaa laittaa päälle. Moodlessa sivun oikeassa yläreunassa oman kuvan vieressä on pieni nuoli, josta saat esiin valikon. Valitse “Asetukset” ja sen jälkeen “keskustelualueen asetukset”. Tarkista, että “keskustelualueen seuranta” -kohdassa on päällä “Kyllä, korosta uudet viestit keskustelualueella.

Keskustelualueen asetukset ja seuranta:

Opettaja voi jokaisen keskustelualueen asetuksissa sallia lukemattomien viestien seurannan. Keskustelualueen asetuksissa on otsikko “Keskusteluviestien tilaus ja seuranta” ja sen alla kohta “Luettujen viestien seuranta.”Jos opettaja valitsee tähän kohtaan Valinnainen, voi jokainen käyttäjä kyseisen keskustelualueen kohdalla päättää haluaako, että lukemattomien viestien määrä näytetään. Tällöin keskustelualueella Asetukset-lohkossa näytetään “seuraa lukemattomia viestejä” valinta.

Kun seuranta on päällä keskustelualueen perässä näkyy lukemattomien viestien määrä ja keskustelualueella sarake, joka kertoo missä viestiketjussa lukemattomat viestit ovat.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *