3 vinkkiä OneNoten käyttöön!

  1. Kopioi tekstiä suoraan kuvasta

    OneNoten työpöytäsovelluksessa on kätevä ominaisuus, jolla voit kopioida tekstiä suoraan kuvasta. Lisättyäsi kuvan muistiinpanoosi klikkaa sitä hiiren oikealla näppäimellä ja valitse “Copy text from Picture”, ja kuvan teksti on kopioitu leikepöydällesi. Jos haluat lisätä tekstin vaikkapa suoraan muistiinpanoosi, klikkaa sitä hiiren oikealla näppäimellä ja valitse “Paste” tai käytä suoraan näppäinoikotietä Ctrl + V.

  2. Ota kuvankaappauksia OneNotella

    Voit ottaa kuvankaappauksia suoraan OneNotella niin, että ne on helppo lisätä suoraan muistiinpanoosi. Kun OneNote on auki, näet Windowsin työkalupakissa pienen OneNote-symbolin. Klikkaamalla sitä hiiren oikealla painikkeella saat valikon, jossa on vaihtoehtona “Take screen clipping”. Valitsemalla sen voit rajata näytöltäsi sen osan, jonka haluat kuvankaappaukseen. Tämän jälkeen voit valita, mihin OneNoten muistiinpanoon haluat kaappauksen liittää.

  3. Tee muistiinpanoja yhteistyönä muiden kanssa

    Muistiinpanojen tekeminen yhtäaikaisesti muiden käyttäjien kanssa on helppoa OneNotella. Toiminnallisuus tässä on jotakuinkin samanlainen kuin Wordin yhteismuokkauksessa: tallenna muistiinpano ensin OneDriveen jotta se on pilvipalvelussa eikä vain lokaalilla päätteellä, ja sen jälkeen valitse, kenelle haluat muistiinpanon jakaa.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *