Aktivoi ja sitouta opiskelijoita EdPuzzle-opetusvideoiden avulla

Videot voivat auttaa merkittävästi oppimisessa, kiitos liikkuvan kuvan ja ääniraidan yhdistämisen. EdPuzzlella luot kysymyksiä tai ääniviestejä haluamiisi kohtiin videolla. Opiskelija säilyy virittyneempänä ja vastaanottavaisempana uudelle tiedolle, kun tämän tarvitsee keskittyä saatavaan informaatioon.

Sovellusta voi hyödyntää esim. kotitehtävien tai kielten kuullunymmärtämistehtävien apuna. EdPuzzle on ilmainen, mutta vaatii kirjautumisen sekä opettajalta että opiskelijalta (mikäli haluat tallentaa vastauksia).

Voit ladata palveluun sekä omia videoitasi että hyödyntää mm. Youtubea, TED Talksia tai National Geographya.

Muistathan tekijänoikeudet, mikäli käytät muiden kuin itsesi tuottamia videoita!

MITEN LISÄÄN OPISKELIJARYHMÄN EDPUZZLEEN?

Opiskelijoista kannattaa luoda oma EdPuzzle-luokka joko ennen kurssin alkua tai ensimmäisellä tapaamiskerralla. Tällöin materiaalin luominen jatkoluennoille on helppoa.

Luodaksesi ryhmän klikkaa oikean yläkulman “My classes” -painiketta ja edelleen vasemman reunan painiketta “Add new class”. Aukeaa luokan oma sivu, jonka kulmasta löytyy “Invite students”-nappi. Tätä kautta voit kutsua opiskelijoita liittymään ryhmään.

SITTEN VIDEON LUOMINEN…

EdPuzzlen sanahaulla voit hakea videopohjia.

Voit leikata videoita tai lisätä selostuksen, kommentteja tai kysymyksiä.

“Voiceover”-painikkeen kautta voit selittää videon haluamallasi tavalla, kuten luokassa. Tämä voi olla hyödyllistä esim. jos valitsemasi video on tehty eri kielellä haluttuun verrattuna. Äänitteen tulee olla koko videon mittainen, jotta voit tallentaa sen.

Äänikommenttien kautta voit herätellä opiskelijoiden keskittymistä tai antaa lisähuomautuksia videolla esitetystä asiasta.

Kysymykset vastauksineen antavat sekä opiskelijalle että opettajalle tärkeää tietoa osaamisen tasosta. Tulokset tallentuvat “Gradebook”-osioon.

Yläkulmasta pääset tallentamaan ja lopettamaan työsi.

Voit jakaa videosi eteenpäin luodulle luokkaryhmällesi tai vaihtoehtoisesti julkisesti, joko linkkinä tai upottamalla.

Jos haluat taltioida vastaukset, vastaajien tulee olla kirjautuneina palveluun. Voit asettaa tehtävälle myös viimeisen palautuspäivän.

Opiskelijoiden tarkkaavaisuutta ja oppimista on helppo seurata, sillä EdPuzzle tallentaa opiskelijoiden vastaukset jälkikäteen tarkasteltaviksi.

Avoimille tehtäville löytyy arvostelutyökalu. Sovellus kertoo, kuinka moni luokasta on vastannut tehtäviin ja kuinka monelta vastaus vielä uupuu. Seurannan ansiosta näet mm. sen, mitkä asiat vaikuttavat hankalilta ja missä onnistutaan. Tämä auttaa myös oman opetuksen suunnittelussa.

Mikäli käytät saatuja tuloksia osana arviointia, muistathan huolehtia siitä, että tulokset säilyvät tallessa vaaditun ajan. Internet-palveluiden kanssa kannattaa huomioida se, etteivät nämä välttämättä ole ikuisesti käytössä – varasuunnitelma kannattaa siis olla.

JA EI KUN AKTIVOITUMAAN!

HUOM! Tämä on sosiaalisen median palvelu. Palvelun käyttö edellyttää aina käyttöehtoihin tutustumista ja vastuu palvelun käytöstä on aina käyttäjällä. Käyttöehdot saattavat myös muuttua, joten muutoksiin ja palvelun kokonaan poistumiseen tulee varautua. Sosiaalisen median palveluun tallennetun tiedon tulee alun perinkin olla luonteeltaan julkista, ja palveluun kannattaa laittaa vain tietoa, jonka menettäminen tai vuotaminen julkiseksi ei haittaa. Huomioi palvelussa varsinkin se, että tuleeko käyttäjän rekisteröityä palveluun tai luovuttaa henkilötietojaan niihin. Ota huomioon myös oman organisaatiosi säännöt ja suositukset pilvipalveluiden käytöstä.