Dynaamisempia esityksiä Prezin avulla

Jo monta vuotta opetuskäytön vakiotyökaluina olleessa PowerPointissa toistuu esityksissä lähes aina sama kaava – dioilla liikutaan lineaarisesti ensimmäisestä viimeiseen. Microsoft on tuonut markkinoille Swayn, jolla saa tehtyä erilaisia esityksiä, mutta Swayn lisäksi tähän tarkoitukseen löytyy Prezi.

Prezi tuo uudenlaisen perspektiivin esitysten tekoon tekemällä niistä dynaamisia. Sen sijaan, että esitys koostuisi pelkästään dioista, aloitetaan Prezi-esityksen tekeminen yhdeltä isolta kankaalta, jolle laitetaan kaikki elementit. Lisäämällä eri elementeille kehyksiä ja liittämällä ne esityspolkuun määritellään, missä järjestyksessä esitys käydään läpi. Eri elementeille on mahdollista antaa myös alasivuja, jotka käydään diamaisessa järjestyksessä läpi ensimmäisestä viimeiseen.

Prezissä on paljon valmiita, ilmaisia malleja esitysten tekoa varten, jotka ovat visuaalisesti erittäin tyylikkäitä. Halutessaan palveluun voi tehdä esityksen myös alusta asti itse omia kuvia ja visuaalista silmää käyttäen.

Prezi-esitysten logiikkaa ymmärtää parhaiten näkemällä sillä tehtyjä esityksiä itse. Julkisia, muiden tekemiä ja jakoon laittamia esityksiä löytyykin suurissa määrin Prezin omalta sivulta. Prezi on myös julkaissut hyvän videon palvelun perusominaisuuksista, jonka katsomalla saa paremman mielikuvan siitä, miten Prezillä voi tehdä esityksiä ja miten sen ominaisuuksia hyödynnetään parhaiten.

Preziin voi rekisteröityä ilmaiseksi, mutta jo silloin kannattaa rekisteröityä EDU-lisenssin käyttäjäksi. Perustilillä tehtävistä esityksistä kaikki ovat nimittäin suoraan julkisia, mutta EDU-lisenssin haltijat saavat niistä yksityisiä. EDU-lisenssiä voi hakea täällä, ja ainakin tätä kirjoitusta tehdessä tilin sai käyttöönsä saman päivän aikana kuin hakemus jätettiin. EDU-lisenssiä haetaan yliopiston sähköpostiosoitteella.

 

HUOM! Tämä on sosiaalisen median palvelu. Palvelun käyttö edellyttää aina käyttöehtoihin tutustumista ja vastuu palvelun käytöstä on aina käyttäjällä. Käyttöehdot saattavat myös muuttua, joten muutoksiin ja palvelun kokonaan poistumiseen tulee varautua. Sosiaalisen median palveluun tallennetun tiedon tulee alun perinkin olla luonteeltaan julkista, ja palveluun kannattaa laittaa vain tietoa, jonka menettäminen tai vuotaminen julkiseksi ei haittaa. Huomioi palvelussa varsinkin se, että tuleeko käyttäjän rekisteröityä palveluun tai luovuttaa henkilötietojaan niihin. Ota huomioon myös oman organisaatiosi säännöt ja suositukset pilvipalveluiden käytöstä.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *