E-lomakkeen tietojen tai koko lomakkeen poistaminen

Tämä artikkeli ohjeistaa E-lomakkeella kerättyjen tietojen tai koko lomakkeen poiston. Vastaajien tietosuojankin puolesta kannattaa turhat tiedot poistaa palvelusta. Se käy onneksi nopeasti!

Vaiheet 1–3 ohjastavat lomakkeen vastaustietojen poistamiseen, josta vaiheet 4–7 jatkavat koko lomakkeen poistoon. Lomakkeen poistaminen vaatii ensin tyhjät vastaustiedot, joten vaiheet 1–3 ovat välttämättömiä välivaiheita toiminnon suorittamiseen.

1. Kirjaudu palveluun osoitteessa https://elomake3.uta.fi . Valitse yläpalkista “Lomakkeet”-välilehti.

2. Sivulla näet kaikki lomakkeesi. Oikean lomakkeen kohdalla klikkaa vastaustietojen kappalemäärää, joka löytyy Tallennuksia-riviltä.

3. Saat näkyviin raportin kyselysi tuloksista. Klikkaa painiketta “Poista kaikki”.

Järjestelmä kysyy, haluatko varmasti poistaa kaiken –> valitse OK.

Lomakkeesi vastaustiedot on nyt poistettu, mutta jatka lukemista, mikäli haluat poistaa koko lomakkeen.

4. Palaa takaisin Lomakkeet-näkymään (yläpalkista “Lomakkeet”). Lomakelistaus aukeaa jälleen sinulle. Kuten huomaat, vastaustietojen/ tallennuksien numeromäärä on poistunut lomakkeesi kohdalta.

5. Jotta lomake voidaan poistaa, täytyy se ensin siirtää pois käytöstä. Klikkaa siis halutun lomakkeen Tila-rivin “Muuta”-nappia.

6. Saavut alapuolella näkyvälle sivulle. Klikkaa lomakkeesi tilaksi “Ei käytössä”.

Muista tallentaa muutokset!

7. Kun olet tallentanut muutokset, oikeaan yläkulmaan ilmestyy “Poista”-nappi, jota klikkaamalla saat poistettua koko lomakkeen. Järjestelmä kysyy, haluatko varmasti poistaa lomakkeen –> valitse OK.

Samanlaisen “Poista”-napin löydät lomakkeesi kohdalta nyt myös Lomakkeet-listauksesta.

Lomakkeesi on nyt poistettu!

Tämä vinkki käsittelee yliopiston e-lomaketyökalua, joka löytyy täältä. Monipuolisempi käyttöohje löytyy täältä. Lomakkeita palveluun voivat luoda sekä henkilökunta että opiskelijat.