Eroon tarpeettomista Moodlen kurssialueista

Moodle on käytössä lähes jokaisella opintojaksolla, joten kurssialueita kertyy opettajille runsaasti vuosien varrella. Myös opiskelijoiden kurssialuelista kasvaa, mikäli opettaja ei huolehdi kurssin sulkemisesta ja poistamisesta.

Sulje ja piilota alue opiskelijoilta

Opettajan kannattaa sulkea kurssialue heti, kun alueella olevien opiskelijoiden ei ole tarpeen enää päästä alueelle. Kurssialue suljetaan “Asetukset” -lohkon “Muokkaa asetuksia” -linkistä, kohdasta “Näytetään opiskelijoille”. Vaihda tähän kohtaan ”Piilota”.  Näin alue näkyy opettajalle (harmaana), mutta alueella olevat opiskelijat eivät enää kurssin nimeä näe, eivätkä alueelle pääse.

Siirrä tarpeettomat kurssialueesi roskakoriin

Alueen piilottaminen on tarpeen, sillä aluetta ei kuitenkaan voi poistaa heti sen päätyttyä. Tampereen yliopiston arkistonmuodostussuunnitelman mukaan harjoitustöitä tai muita opiskelijan opintosuoritteita on säilytettävä vähintään kuusi kuukautta tulosten julkistamisesta. Säilytysajan jälkeen opettajalla on myös vastuu tarpeettomien tietojen poistamisesta. Kurssialueen asetuksiin on  lisätty uusi toiminnallisuus, joka  helpottaa opettajia turhien alueiden poistamisessa.

Kurssialueen poistaminen:

  1. Mene kurssialueelle, jonka haluat poistaa.
  2. Asetukset -lohko > Kurssin ylläpito > Muokkaa asetuksia > Siirrä kurssi roskakoriin -painike.
  3. Tallenna valintasi sivun lopusta Tallenna-painikkeella.

Kaikki roskakori -kategoriassa sijaitsevat kurssit poistetaan pysyvästi säännöllisin väliajoin. Poistettuja kursseja ei ole mahdollista palauttaa takaisin. Jos siirsit kurssialueen vahingossa roskakoriin, lähetä tukipyyntö välittömästi IT Helpdeskiin (it-helpdesk@uta.fi) ja kerro, mihin kurssikategoriaan kurssialue siirretään takaisin.

Tarkemmat säilytysajat voit tarkistaa myös opintojen arviointisäännöstä»

Jos haluat ennen alueen poistamista ottaa talteen alueen sisällöt, aktiviteetit ja rakenteen, teet sen helposti varmuuskopiointi-toiminnon avulla. (Asetukset -lohko -varmuuskopioi) Varmuuskopio-tiedoston voit tallentaa koneellesi ja palauttaa tyhjälle Moodlealueelle tarvittaessa. Varmuuskopion mukaan ei tule opiskelijoiden tietoja tai suorituksia.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *