Etäohjausta Funet Tiimillä

Opinnäytetöitään tekevä opiskelijaryhmä on usein jo siinä vaiheessa opintojaan, että kampuksella vietetty aika vähenee. Kuitenkin vertaisryhmän tuki ja opettajan ohjaus ovat edelleen tärkeitä opintojen etenemisessä. Jos halutaan tukea opiskelijoiden paikasta riippumatonta osallistumista, voidaan avuksi ottaa verkkokokousvälineet, joilla ryhmä voi olla koolla etäisyyksistä huolimatta.

Yksi hyvistä työkaluista etätapaamisen järjestämiseen on Funet Tiimi (connect.funet.fi) -verkkokokouspalvelu, joka toimii www-selaimen ja tietoverkon välityksellä. Jokainen henkilökunnan jäsen voi luoda itse itselleen kokoushuoneen palveluun. Linkin kokoushuoneeseen voi jakaa opiskelijaryhmälle, jotka eivät minimissään tarvi osallistumiseen muuta kuin koneen ja nettiyhteyden. Osallistujat voivat olla mukana omalla kuvallaan ja äänellä tai he voivat hyödyntää järjestelmän tekstimuotoista chat-toimintoa. Web-kamerakuvan ja äänen lisäksi voit etätapaamisessa välittää materiaalia, esimerkiksi Powerpoint-esityksiä tai näyttää www-sivuja. Osallistujat voivat tulla mukaan kokoukseen nimimerkillä tai kirjautumalla organisaationsa peruspalvelutunnuksella sisään (Haka).

 

Kokoushuoneeseen voi valita työkalut tarpeen mukaan. Tarjolla on materiaalin jakaminen, chat-ikkuna, kysely-työkalu, muistio jne. Istuntoja on myös mahdollista tallentaa. Tallenteeseen tulee mukaan kaikki kokousympäristössä näkyvä ja kuuluva materiaali. Tallennetta voidaan katsella myöhemmin verkosta.

Funet Tiimin avulla samaa kokoushuonetta voidaan käyttää ryhmän kanssa säännöllisiin tapaamisiin. Opinnäytetöiden ohjauksessa ja kandi/graduseminaareissa voidaan sopia töiden esittelyyn vuorot, jolloin kulloinkin vuorossa oleva työnsä esittelijä saa esittäjän/presenter -oikeudet. Näin hän pystyy muun muassa esittämään/jakamaan materiaalia. Kommentointia varten kokoushuoneessa on työkaluja, esim. puheenvuoron pyytämiseen.

Funet Tiimille on luotu oma käyttäjäsivusto, jonka vasemman reunan linkkien kautta löytyy kattavat ohjeet uuden palvelun käyttöön

Ohjeita opettajille ja kokouksen vetäjille

Ohjeita osallistujille

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *