Flingasta apua yhteisölliseen tiedonrakenteluun

Työskentelyn tavoite:

  • Yhteinen työskentely
  • keskustelun pohjalta nousseiden asioiden kirjaaminen reaaliajassa ja samaan tiedostoon
  • Asioiden hahmottelu ja suhteiden osoittaminen

Tapaamisessa ryhmä jaettiin pienempiin ryhmiin keskustelun helpottamiseksi. Tästä huolimatta haluttiin, että kaikki ryhmät täydentävät samaa kuviota. Avuksi otettiin Flinga. Opettaja loin taulun, toi siihen pohjalle kuvan ja avasi sen muokattavaksi. Tilaisuudessa opettaja heijasti Flinga-tauluun vievän QR-koodin ja nettiosoitteen valkokankaalle. Pienryhminen sihteerit avasivat Flingan laitteiltaan ja kirjasivat esiin nousseet asiat tauluun. Koko ryhmän yhteinen käsittely oli helppoa, kun kaikkien ideat ja ajatukset olivat näkyvillä.

Flinga on palvelu, jossa työskentelyä varten voidaan luoda taulu, jota jokainen osoitteen tietävä pääsee täydentämään. Tauluun voidaan tuoda pohjalle kuva tai kuvio tai vaikka kysymyksiä tai kategorioita. Osallistujat valitsevat kuvion muodon, lisäävät siihen tekstin ja liittävät sen flingaan.

Flingassa on kaksi työskentelyvaihtoehtoa:

  1. Flinga whiteboard tarjoaa taulun yhteisölliseen tiedonrakenteluun
  2. Flinga Wallin avulla on helppo kerätä osallistujien kommentteja, kysymyksiä ja vastauksia kaikkien näkyville

Voit kokeilla Flingaa ilmaiseksi pyytämällä palveluun ilmaista tunnusta tai kirjautumalla google-tunnuksillasi. Sinulla voi olla vain 5 aktiivista Flinga sessiota. Jos sinulla on 5 aktiivista sessiota, joudut poistamaan vanhoja ennen kuin voit lisätä uusia.

Tutustu Flingaan osoitteessa https://flinga.fi. Flinga on sosiaalisen median palvelu, joten huomioi käyttöehdot ja palvelun soveltuminen omaan tapaukseesi ennen käyttöä.

 

HUOM! Tämä on sosiaalisen median palvelu. Palvelun käyttö edellyttää aina käyttöehtoihin tutustumista ja vastuu palvelun käytöstä on aina käyttäjällä. Käyttöehdot saattavat myös muuttua, joten muutoksiin ja palvelun kokonaan poistumiseen tulee varautua. Sosiaalisen median palveluun tallennetun tiedon tulee alun perinkin olla luonteeltaan julkista, ja palveluun kannattaa laittaa vain tietoa, jonka menettäminen tai vuotaminen julkiseksi ei haittaa. Huomioi palvelussa varsinkin se, että tuleeko käyttäjän rekisteröityä palveluun tai luovuttaa henkilötietojaan niihin. Ota huomioon myös oman organisaatiosi säännöt ja suositukset pilvipalveluiden käytöstä.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *