Forms: Opiskelijoiden aktivointi luennolla

Opiskelijoiden aktivointiin luennolla on tarjolla monia sosiaalisen median sovelluksia, mutta yksi apukeino löytyy myös O365:n vohvelivalikosta. Forms-lomakeohjelmalla voi kyselyiden lisäksi tehdä pieniä tietovisoja ja testejä, joissa avoimien kysymysten sijaan oikeat vastaukset on määritelty lomakkeen luontivaiheessa.

Testiä luotaessa voit valita joko

  1. “Uusi lomake”: Kyselet opiskelijoiden näkemyksiä tai mielipiteitä
  2. “Uusi tietovisa”: Kysymyksiin on olemassa oikeat vastaukset ja haluat pitää tilanteessa osaamistestin tai pelin

Lomake:

Valittavanasi on useita kysymystyyppejä, mutta ison ryhmän kanssa mielipiteen ja näkemysten kerääminen onnistuu monivalinnan avulla helposti.

 

Tietovisa:

Kysymyksiä luotaessa määritellään mikä vastausvaihtoehdoista on oikein ja kuinka monta pistettä oikeasta vastauksesta saa.

 

 

Vastaaminen:

Linkin tai QR-koodin lomakkeelle voi näyttää luennolla ja opiskelijat voivat vastata visaan/kyselyyn myös helposti mobiililaitteillaan. Voit myös määrittää, että tuleeko vastaajien kirjautua ennen vastaamista vai saavatko kaikki vastata.

 

Vastausten näyttäminen:

Opettaja voi näyttää tulokset helposti yhteenvetonäkymässä piirakkakaavioina heti vastaamisen jälkeen. Näin lähitilanteessa voidaan heti käsitellä ryhmän näkemyksiä ja vastausten jakautumista.

 

 

 

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *