Formsista apua opiskelijoiden taitotason tarkasteluun sekä oman opetustyön reflektointiin

Mitä enemmän opiskelijoita kurssilla on, sitä hankalampaa voi olla pysyä perillä siitä, mikä on opiskelijoiden osaamistaso. Mistä asioista he kaipaisivat lisäselvennystä ennen tenttiä?

Peruskurssin opettajaa saattaa kiinnostaa opiskelijoiden lähtötaso ja jatkokurssin opettajaa taas se, mitkä asiat edelliseltä kurssilta vielä ovat hanskassa. Kertausluentojen ja kurssisisältöjen suunnittelussa O365:n Formsista voi siis olla oiva apu.

Kysymällä kaikki selviää!

 

Forms on sovellus, jonka avulla voidaan luoda kyselyitä ja tietovisoja. Sovellus sopii siis hyvin yllä kuvattujen tilanteiden kartoittamiseen. Kysymykset voivat olla opiskelijan omia tuntemuksia kysyviä tai osaamista testaavia. Formsiin pääset siirtymään omasta Office 365 -valikostasi.

Formsista löytyy monipuolisia työkaluja erilaisten lomakkeiden luomiseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oikean yläkulman “Jaa”-painikkeen kautta pääset jakamaan kyselyäsi esim. linkin kautta tai upottamalla kyselyn jollekin sivulle. Voit myös määritellä, ketkä kyselyyn voivat vastata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sovellus kokoaa vastaussivulle automaattisesti analytiikkaa vastauksista. Voit halutessasi avata tulokset myös Excelissä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kun opettaja saa vastaukset opiskelijalta, saa hän suunnittelun helpottumisen lisäksi käteensä hyvät työkalut analysoida omaa opetustaan ja sen metodeja: Mikä toimi hyvin? Entä jos usea opiskelija koki samassa aihekokonaisuudessa hankaluuksia – voisinko selittää aiheen jatkossa entistä paremmin?

 

Aiemmat Vinkkipankin postaukset Formsista löytyvät täältä ja täältä.

Microsoft Forms -ohjevideoita voi etsiä esim. Youtubesta. Tässä (klik!) niistä yksi. Muista kirjoittaa alkuun “Microsoft”, jotta hakutulokset eivät mene sekaisin Google Formsin kanssa.

 

 

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *