H5P: Interaktiivinen video

H5P -työkalun löydät Moodlen sisältä. H5P sisältää monipuolisen valikoiman erilaisia tehtävätyyppejä. Sillä voit tehdä esim interaktiivisia videoita, erilaisia itseopiskelutestejä tai materiaalia eri tavoin esitettynä. Oleellista on, että opettaja on ennakkoon rakentanut tehtävän oikeine vastauksineen ja palautteineen. Näin H5P-tehtävä tai materiaali toimii opiskeliljan itseopiskelumateriaalina.

Interaktiivinen video

Interaktiivisen videon ja kuvan avulla voidaan helposti esitellä muuta netissä saatavilla olevaa sisältöä, sekä lisätä siihen omia huomioita, ja vaikkapa liittää viitteitä lisämateriaaliin aiheesta. Pitkän videon voi tällä työkalulla helposti palastella pienempiin osiin ja yhdistää siihen videoon liittyviä kysymyksiä ja tehtäviä. Videon sisälle upotettavat tehtävätyökalut antavat käyttäjälleen välitöntä palautetta tehtävän onnistumisesta. Video on itseopiskelumateriaalia, joten opiskelijoiden vastaukset tai suoriutuminen ei näy opettajille.

Katso esimerkki interaktiivisesta videosta täältä: https://h5p.org/interactive-video

Työkalun lisääminen:

H5P-työkalukokonaisuus lisätään Moodleen normaalisti kurssin muokkausnäkymässä klikkaamalla “Lisää aktiviteetti tai aineisto”-linkkiä. Sitten valikosta valitaan “H5P” aktiiviseksi ja klikataan “Lisää”-painiketta. Tämän jälkeen pääset valitsemaan Interactive video -listasta.

 

Videon upottaminen

Huomaathan tarkistaa, että tekijänoikeuslisenssit sallivat materiaalin muokkaamisen, mikäli käytät muiden tuottamaa sisältöä (esim. videoita YouTubesta tai Vimeosta tai valokuvia) oman materiaalisi pohjana. Netissä yleisesti käytettävistä Creative Commons -lisensseistä löydät tietoa täältä.

Lyhyen videon voit tuoda suoraan koneeltasi Moodleen ja pitkän videon julkaista vaikka ensin Panopto-palvelussa.

1. Lataa ensin video

2. Lisää videossa haluamaasi kohtaan haluamasi kysymykset, tekstit tai interaktiivet elementit videon yläpuolella olevista kuvakkeista. Voit lisätä vihjeitä oikeasta vastauksesta tai palautetta valitusta vaihtoehdoista.

3. Lisää halutessasi myös loppukysely.

Ohjeita:

H5P:stä löytyy paljon esimerkkejä ja ohjeita. Tutustu esimerkiksi seuraaviin:

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *