H5P: Pitkät tekstit haitarivalikkoon

H5P -työkalun löydät Moodlen sisältä. H5P sisältää monipuolisen valikoiman erilaisia tehtävätyyppejä. Sillä voit tehdä esim interaktiivisia videoita, erilaisia itseopiskelutestejä tai materiaalia eri tavoin esitettynä. Oleellista on, että opettaja on ennakkoon rakentanut tehtävän oikeine vastauksineen ja palautteineen. Näin H5P-tehtävä tai materiaali toimii opiskeliljan itseopiskelumateriaalina.

 

Accordion

Tässä vinkissä esitellään Accordion (haitari) -tehtävätyypi, jolla pitkän materiaalikokonaisuuden voi jakaa väliotsikoiden alle. Otsikot toimivat haitarivalikon tapaan ja tekstistä näytetään vain opiskelijan klikkaama osio.

Aloita näin:

1. Laita Moodle-alueella Muokkaustila päälle, ja valitse Lisää aktiviteetti tai aineisto – valikosta “H5P -interaktiivinen sisältö”.

 

 

2. Esiin avautuu lista kaikista H5P-tehtävätyypeistä. Valitse listasta Accordion.

3. Kirjoita otsikko koko aktiviteetille (näkyy kurssialueella) ja sitten Paneelit -kohdassa jokainen väliotsikko ja siihen liittyvät tekstit. Lisää paneeleita eli väliotsikoita alapuolella olevasta painikkeesta

 

4. Tallenna teksti sivun lopussa olevasta painikkeesta.

 

Esimerkki:

Nyt alueen etusivulle tulee H5P-logolla varustettu ja itse nimeämäsi työkalu.

Aluksi näkyvissä on vain väliotsikot ja niitä klikkaamalla näkyviin saa siihen liittyvän tekstin. (Kuvassa on klikattu auki ensimmäinen teema)

Ohjeita:

H5P:stä löytyy paljon esimerkkejä ja ohjeita. Tutustu esimerkiksi seuraaviin:

 

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *