Ilmaisia kuvituskuvia Pixabaysta

Kuvasisällön keksiminen opetusmateriaaliin voi olla haastavaa tekijänoikeuskäytäntöjen vuoksi. Viime aikoina pinnalle ovat kuitenkin nousseet kuvakirjastot, joiden koko sisällöllä on CC0-lisenssi. CC0- eli Creative Commons 0 -lisenssi tarkoittaa, että kuvan alkuperäinen ottaja on luopunut kaikista oikeuksistaan tuottamaansa sisältöön. Kuvia siis saa käyttää ilmaiseksi ilmoittamatta edes kuvan ottajaa, jopa kaupallisissa yhteyksissä.

Yksi suosituimmista ja laajimmista tällaisista kirjastoista on Pixabay, joka sisältää monipuolisen valikoiman korkealaatuisia valokuvia, grafiikkaa sekä videoita. Sisältöä saa ladata, julkaista ja muokata vapaasti, eikä sen alkuperäistä tekijältä tarvitse kysyä siihen lupaa.

Pixabaystä löytää helposti materiaalia käyttämällä sen hakuominaisuutta, ja hakutuloksia voi suodattaa esimerkiksi koon, tiedostotyypin tai värimaailman mukaan. Kannattaa huomioida, että hakutulosten seassa on toisinaan Shutterstockin kirjaston kuvia sponsoroituna sisältönä, ja niiden käytöstä voi joutua maksamaan. Shutterstockin kuvat sijaitsevat ensimmäisellä rivillä ennen Pixabayn oman kirjaston sisältöä, ja ne on merkitty vesileimoin.

Pixabaysta kuvien lataaminen ei vaadi rekisteröitymistä, mutta kirjautumattomana käyttäjänä joutuu kuvia ladatessaan varmentamaan ihmisyytensä CAPTCHA-varmennuksen kautta. Jos palveluun rekisteröityy käyttäjäksi, poistuvat varmennukset. Mikäli palveluun päättää rekisteröityä, kannattaa tutustua sen käyttöehtoihin.

Ps. Kuten arvata saattaa, tämän tekstin kuvat ovat Pixabaystä napattuja!

Parhaat ilmaiset kuvapankit 2.0 -sivulle on koottu muita ilmaisia kuvapankkeja.

Katso myös: image.finland.fi/

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *