Isokokoisten tiedostojen lähettäminen Funet FileSenderillä

Joskus on tarve lähettää tiedosto, jonka koko on niin iso, että sen lähettäminen sähköpostilla ei ole järkevää tai edes mahdollista.

Funet FileSender on erityisesti suurikokoisten tiedostojen lähettämiseen erikoistunut selainpohjainen palvelu. Palvelu ei sovi tiedostojen pitkäaikaissäilytykseen, vaan ne pysyvät palvelussa vain tietyn määräajan. FileSenderillä ei saa myöskään lähettää suojattavaa tietoa, esim. tutkimusdataa selväkielisenä, ilman salausta.

Suurin sallittu tiedoston koko Filesender-palvelussa on puoli teratavua, kun taas useimmat sähköpostijärjestelmät sallivat muutamien kymmenien megatavujen liitetiedostot.

Funet FileSenderiä pääsee käyttämään Haka-käyttäjätunnistuksen kautta. Palvelu on erittäin helppokäyttöinen. Palveluun kirjautumisen jälkeen sinun tulee vain valita koneeltasi lähetettävä tiedosto, syöttää vastaanottajan sähköpostiosoite ja määritellä, kuinka kauan tiedosto on palvelussa hänen ladattavissaan. Vastaanottajalle lähetetään linkki, jota klikkaamalla hän voi ladata tiedoston itselleen.

Funet FileSender on CSC:n tarjoama ilmainen palvelu kaikille maan korkeakouluille.

Filesender löytyy täältä: https://filesender.funet.fi/

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *