Julkaise videoita Streamissa

Stream on organisaation sisäinen videokanava, jossa on mahdollista julkaista videoita koko organisaation nähtäväksi tai rajatulle ryhmälle. Stream löytyy O365:n sisältä vohvelivalikosta.

Stream sopii hyvin opintojaksoihin liittyvien videoiden julkaisuun, esim. videomateriaalien julkaisuun ja opiskelijoiden videomuotoisten tehtävien jakamiseen. Isommat luentotallenteen ja pitempään katsottavissa olevat videot kannattaa edelleen julkaista yliopiston Moniviestin-palvelussa, jolloin ne eivät ole kiinni yksittäisten henkilöiden tunnuksissa.

Koska videot halutaan yleensä julkaista vain tietylle joukolle, kannatta videoiden julkaisu aloittaa aina luomalla tai valitsemalla ryhmä, jolle video julkaistaan.

Huom! Jos ei ennen julkaisua valitse ryhmää, vaan lataa suoraan Streamin etusivulle videon, niin siinä oletuksena video julkaistaan koko yliopiston nähtäväksi. Oletuksena olevan raksin voi toki poistaa, mutta “turvallisempi” vaihtoehto on lähteä liikkeelle ryhmästä.

Valitse valikosta “Omat ryhmät”,

 

 

 

 

 

ja avautuvalta sivulta joko olemassa oleva ryhmä tai Luo ryhmä.

Ryhmän alueelle voit luoda kanavia, eli kategorioita videoille tai ladata videon suoraan ryhmän nähtäväksi.

Oikeudet

Tärkein asia videon julkaisemisessa on tarkistaa videon oikeudet. Kun ensin valitaan ryhmä, ja vasta sen jälkeen lähdetään lataamaan videota palveluun, niin oletuksena video näkyy vain ryhmän jäsenille. Oikeudet kannattaa kuitenkin aina tarkistaa julkaisuvaiheessa.

Kun olet lataamassa videota, aukeaa latausikkuna. Oikeudet-otsikon alta tulee tarkistaa onko kohta “Salli kaikkien yrityksessäsi katsoa tämä video”. Kohdan raksimalla julkaiset videon koko yliopiston nähtäväksi. (eng. “Permissions”/ “Allow everyone in your company to view this video”)

Jos raksia ei ruudussa ole, niin silloin video julkaistaan vain Katselijat-kohdassa mainituille, eli esim. tietyn ryhmän jäsenille. Tässä voit myös määritellä onko muilla vain katselu (näytä) vai muokkausoikeudet (omistaja).

 

 

 

 

 

 

 

 

Ohjeita löydät lisää Microsoftin sivuilta.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *