Linkkilista ohjeisiin

Jäikö TUNI Groups -koulutus väliin? Miten luon tentin Examiin? Kaipaatko tietoa uusista oppimisympäristöistä ja työkaluista? 

Tampereen korkeakouluyhteisössä on käynnissä laaja oppimisympäristöjen kehittämistyö, jonka yhtenä tavoitteena on siirtyä vanhojen organisaatioiden järjestelmistä yhteisiin ympäristöihin. Uusiin ympäristöihin ja työkaluihin liittyen kevät on ollut täynnä koulutuksia ja infoja, joiden tallenteet on katsottavissa. Ohjemateriaalia löytyy myös jokaisen palvelun omilta sivuilta.

Tässä täydentyvä lista linkeistä, joista voi olla apua opetuksen uusien työkalujen käyttöönotossa:

 • Wistec Online -koulutusportaali ja etäkoulutukset:

  Koulutusportaalista löydät ohjevideoita ja osaamistestejä mm. seuraavista aiheista: toimisto-ohjelmat (Excel, PowerPoint, Word), O365:n työkalut ja tietoturva.  Palveluun pääset kahdella tavalla: 1. https://wisteconline.fi (kirjaudu TUNI-tunnuksellasi O365-kirjautumiskohdasta) TAI 2. https://portal.office.com (Valitse Koulutusportaali O365-palvelun sovellusten joukosta). Maksuttomat etäkoulutukset löydät osoitteesta:https://wistec.fi/kategoria/etakoulutukset/  Lue lisää (Intra)

 • TUNI Groups on työskentelyalusta erilaisten korkeakouluyhteisön ryhmien käyttöön. TUNI Groups koostuu tutuista Office365 -sovelluksista tarjoaa työkaluja yhteisten dokumenttien työstämiseen ja ryhmien vuorovaikutukseen.
  Videot TUNI Groupsin perustoiminnoista (Kirjaudu TUNI tunnuksella)
 • Sähköinen näyttö tarkoittaa tietokoneella suoritettavaa näyttöä (tentti, kypsyysnäyte, viikkokoe yms.), joka suoritetaan valvotussa tenttitilassa. Sähköisen näytön tilassa opiskelija voi suorittaa haluamanaan ajankohtana, sähköisesti tietokoneella näytön, jonka opettaja on etukäteen käynyt tallentamassa järjestelmään. Exam-sähköinen tenttipalvelu – Opettajan ohjeet
 • Tampereen korkeakouluyhteisön TUNI Moodle otettiin käyttöön toukokuussa. TUNI Moodle -ohjeet ja Moodle-opet -alueella kaikki Moodlen työkalut esiteltynä (Kirjaudu TUNI tunnuksilla)
 • Ohjeita oppimistapahtumien tallentamiseen, verkkokokouksiin ja muihin videopalveluihin liittyen. Ohjeita videopalveluista (Intra)
 • Digimentoritoiminta on Tampereen korkeakouluyhteisön henkilökunnan tuki- ja kehittämistoimintaa, jonka tavoitteena on tiedon ja käytännön osaamisen lisääminen digitalisaation mahdollisuuksista sekä yhteistyön lisääminen ja hyvien käytäntöjen levittäminen korkeakouluyhteisön sisällä. Digimentoritoiminnan sivut  
 • IT-palvelut -sivuilta löydät Tampereen korkeakouluyhteisön IT-ohjeet. Kaikki kysymykset sähköisiin palveluihin liittyen: it-helpdesk@tuni.fi
 • Korkeakouluopettajan itseopiskelusivusto on suunnattu korkeakoulun opetus- ja tutkimushenkilöstölle oman opiskelun, oppimisen, asiantuntijuuden ja ammatillisen kasvun tukemiseksi. Sivustolle on koottu linkkejä suomen- ja englanninkielisiin videoihin ja tutkimusartikkeleihin, workshop -materiaalia ja best practices -koosteita sekä muuta opettajan työtä tukevaa materiaalia.
Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *