Miellekartan tekeminen MindMeisterin avulla

MindMeister on sovellus ajatus- ja miellekarttojen luomiseen. Miellekartat tallennetaan itse palveluun pilvisäilytykseen, joten ne ovat helposti käytettävissä etänäkin. MindMeisterin suurin etu on se, että useampi eri käyttäjä voi ottaa osaa saman miellekartan tekoon yhtäaikaisesti, joten siinä on paljon potentiaalia esimerkiksi luentokäyttöön ja ryhmätöiden tekoon.

MindMeisterin hyödyllisin puoli on se, että samaa miellekarttaa pystyy tekemään yhteistyössä useampi eri käyttäjä yhtäaikaisesti. Miellekartan voi jakaa palvelusta saatavan linkin avulla tai vaihtoehtoisesti kutsumalla käyttäjät sähköpostitse, jolloin kartan voi pitää yksityisenä, eivätkä muut kuin kutsutut käyttäjät pääse muokkaamaan sitä. Linkin kautta jakaessa miellekarttaa voivat muokata kaikki, mutta kutsuttujen käyttäjien tulee tehdä tili palveluun, ennen kuin he pääsevät muokkaamaan karttaa.

MindMeisteriin tulee rekisteröityä käyttäjäksi ennen kuin miellekartan voi luoda. Palvelun perusversion saa käyttöönsä veloituksetta, mutta siinä on jonkin verran rajoitteita, kuten esimerkiksi se, että ilmaisversiolla voi palveluun luoda vain kolme miellekarttaa.

Miellekarttoja tehdessä vain mielikuvitus on rajana, ja MindMeister salliikin melko laajan miellekarttojen kustomoinnin värien, fonttien sekä kuvien avulla. Loistavia julkisia esimerkkejä erilaisista miellekartoista löytyykin MindMeisterin omalta sivulta. Mikäli karttojen tekoon kaipaa inspiraatiota, kannattaa kurkata täältä erilaisia luomuksia. Jotta MindMeisteristä saa kaiken irti, voi olla hyödyllistä vilkaista myös palvelun omia oppaita ja ohjeita miellekarttojen tekemiseen.

 

HUOM! Tämä on sosiaalisen median palvelu. Palvelun käyttö edellyttää aina käyttöehtoihin tutustumista ja vastuu palveluiden käytöstä on aina käyttäjällä. Käyttöehdot saattavat myös muuttua, joten muutoksiin ja palvelun kokonaan poistumiseen tulee varautua. Sosiaalisen median palveluun tallennetun tiedon tulee alun perinkin olla luonteeltaan julkista, ja palveluun kannattaa laittaa vain tietoa, jonka menettäminen tai vuotaminen julkiseksi ei haittaa. Huomioi palvelussa varsinkin se, että tuleeko käyttäjän rekisteröityä palveluun tai luovuttaa henkilötietojaan niihin. Ota huomioon myös oman organisaatiosi säännöt ja suositukset pilvipalveluiden käytöstä.

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *