O365-kalenterista apua sopivan tapaamisajan löytämiseen

“Sopisiko sinulle joku seuraavista tapaamisajoista….” . Näillä sanoilla alkaa usein sähköpostiviesti, jossa etsitään yhteistä aikaa tapaamiselle. Viesti johtaa usein usemapaan viestinvaihtoon, varsinkin jos mukana on useampi ihminen, jonka kanssa yhteistä aikaa etsitään. Tällainen viestittely on tarpeetonta, jos käytössä on O365:n sähköisen kalenteri. Näet organisaatiosi ihmisten sähköisistä kalentereista vapaa/varattu -merkinnät, jolloin voit heti ehdottaa tapaamista vapaaseen ajankohtaan.

Toisten kalentereita pääset katsomaan näin:

Jos käytät kalenteria erillisellä Outlook -työpöytäversiolla:

Yläpalkin Avaa kalenteriOsoitteistosta -kohdasta saat näkyviin Tampereen yliopiston henkilökunnan ja opiskelijoiden kalenterit. Kirjoita etsimäsi henkilön nimi, ja klikkaa hänen nimeään, kun se tulee esille.

Avattu kalenteri tulee näkyviinoman kalenterisi viereen. Voit tarkastella kalentereitanne myös päällekkäin klikkamaalla pientä nuolta kalenterin yläpuolella. Voit sulkea kalenterin näkyvistä raksista henkilön nimen vierestä.

Henkilön nimi jää myös Jaetut kalenterit –otsikon alle vasempaan laitaan, joten voit tarkastella sitä myös myöhemmin raksimalla ruudun henkilön nimen edessä. Näin hänen kalenterinsa avautuu taas oman kalenterisi viereen. Toisten kalentereista näytetään vain varattuna/vapaana, ei siis esimerkiksi merkintöjen sisältöjä. (Jos kalenterin omistaja ei erikseen ole näin määrittänyt).

Jos käytät kalenteria selaimen kautta O365-palveluun kirjautumalla:

Vasemmassa laidassa näet oman kalenterisi, ja sen alla otsikon Ihmisten kalenterit. Kun klikkaat hiiren oikealla painikkeella otsikon päältä näet valikossa Avaa kalenteri –kohdan. Sitä klikkaamalla voit hakea henkilön, kenen kalenteria haluat tarkastella. Kirjoita henkilön nimi Hakemistosta -kohtaan.

Lisää ohjeita kalenterin käyttöön löydät IT-Helpdeskin sivuilta