OneNote: Äänitteet ja videot palautteissa sekä tehtäväpalautuksissa

OneNoten työpöytäversio mahdollistaa sekä äänitteen että videon lisäämisen sekä omiin että luokan yhteisiin muistikirjoihin (Class Notebook). Ominaisuutta voivat hyödyntää sekä opettajat että opiskelijat, minkä vuoksi se soveltuu mm.

OPISKELIJOILLE suullisten tehtävien (esim. lukutehtävät) sekä videotehtävien (esim. esitelmät, video CV -harjoitukset, ryhmätyöt, näyttelemällä oppiminen) palautukseen
OPETTAJILLE suullisen palautteen ja suullisten ohjeiden antamiseen, visuaalisempaan aihepiirin selittämiseen esim. kädenliikkeitä hyväksikäyttäen.

Äänitteitä ja videoita pääsee lisäämään muistikirjan “Insert”/”Lisää”-välilehdeltä. Ne sijoittuvat automaattisesti siihen kohtaan muistikirjaa, jossa kursorisi on, kun aloitat tallentamisen. Toki voit myös siirtää äänitettä tai videota hiirelläsi. Aloitettuasi tallentamisen yläpalkkiin ilmestyy uusi välilehti “Audio & Video: Recording”, jonka kautta pääset keskeyttämään tai lopettamaan tallentamiseen.

Voit lisätä tallenteidesi oheen myös muistiinpanoja. Kun kirjoitat samanaikaisesti tallenteenoton kanssa, linkittyy kirjoittamasi teksti puheeseesi.

Esim. Kirjoitin alla näkyvät kaksi riviä tekstiä videota kuvatessani. Kun lopetin videon tallentamisen, ilmestyi kunkin muistiinpanon osan viereen Play-nappula. Jos painan punaisella ympyröityä Play-nappulaa, näen videonpätkän siitä, mihin kohtaan videota tehty muistiinpano liittyy.

Muita Vinkkipankin OneNote ja Class Notebook -vinkkejä löytyy täältä.