OneNote: Raporttien jäsentelyn ja ePortfolioiden laajat mahdollisuudet

Pitkä teksti saattaa tuntua tuhdilta luettavaksi ja rullailtavaksi, vaikka väliotsikoita olisikin. Tekstin jaottelua esim. teemoittain tai ajanjaksoittain saattaa kaivata esim. työharjoitteluraporttien, luentopäiväkirjojen tai kurssin lopputöiden kanssa. Opintoportfoliotkin kuuluvat samaan kastiin.

O365:n valikosta löytyvien OneNoten sekä opetusryhmän yhteisen OneNoten, Class Notebookin, avulla saat organisoitua opiskelijoidesi tehtäväpalautukset helposti.

Class Notebookissa opiskelijoiden työt kerääntyvät automaattisesti opettajan näkyville kätevästi mappimaisena kokonaisuutena: yhdellä elektronisen mapin lehdellä on yhden opiskelijan kaikki palautukset, toisella toisen. Jos haluaa verrata opiskelijoiden tuotoksia helposti keskenään tai löytää kaikki yhden opiskelijan tehtäväpalautukset samasta paikasta, on Class Notebook -pohjainen alusta mainio ratkaisu. Class Notebookissa opiskelijat näkevät omien sisältöjensä lisäksi yhteisiksi asetetut osiot, mutta eivät muiden henkilökohtaisia töitä.

Mikäli et kuitenkaan jostakin syystä halua käyttää kaikille yhteistä Class Notebook -pohjaa, voivat opiskelijat luoda omat portfolionsa myös kukin omassa OneNotessaan. Tällöin opiskelijat jakavat tuotoksensa opettajalle oikean yläkulman “Jaa”-painikkeesta.

Alta löydät Teresa ODowdin Learn OneNote -konferenssissa esille tuoman ohjeistuksen (englanniksi). Video esittelee Class Notebookin mahdollisuuksia oppilaiden ePortfolioiden keräämisessä. Varsinainen ohjeistus alkaa ensimmäisen minuutin kohdalta.