Opettajan oma kansio organisoinnin avuksi Class Notebookissa

Perinteisesti kurssiryhmän yhteinen OneNote, Class Notebook, muodostuu opettajan opiskeluryhmälle jakamasta sisältökirjastosta, yhteistyötilasta sekä opiskelijoiden omista muistikirjoista. Mutta entäs, kun opettajana haluat säilyttää kurssikohtaista materiaalia vain itsellesi nähtävillä? Tähän on apuna saatavilla “Vain opettaja” -osaryhmä. Ominaisuus mahdollistaa materiaalien tallentamisen vain sinun silmillesi, mutta niiden löytymisen kuitenkin samasta paikasta muiden muistikirjojen osasten kanssa.

Opettajan omalle alueelle voit lisätä esim. arviointi- ja kurssisuunnitelmia tai myöhemmin jaettavaksi tulevia kurssimateriaaleja.

 

Ominaisuus ei ole oletusarvoisesti päällä, mutta sen saa lisättyä siirtymällä Office 365 -vohvelivalikosta Class Notebookiin ja “Muistikirjojen hallinta” -osioon. Listauksesta löytyy muiden hyödyllisten ominaisuuksien (mm. muistikirjan linkin sekä oikeuksien jakamisen) lisäksi myös vaihtoehto Vain opettaja -osaryhmän käyttöönottoon.

 

 

Vain opettajalle -osaryhmä sijoittuu sisältökirjaston ja yhteistyötilan kanssa kätevästi lähekkäin. Muistathan olla tarkkana, mihin osaryhmään sijoitat materiaalia, ettei esim. tietosuoja-asioita pääse livahtamaan muiden nähtäville.

 

 

 

Jos opettajaoikeuksia on kurssilla muillakin kuin sinulla, he näkevät automaationa sisällön myös. Halutessasi voit asettaa osasivuille salasanoja klikkaamalla hiiren oikeaa painiketta osasivun nimen kohdalla.

 

 

 

 

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *