Opetusmateriaalia Skypella – nauhoita vaikka puhetta diojen kanssa!

O365:n Skype for Business -sovelluksen avulla tallennat materiaalia helposti. Skype mahdollistaa äänen ja videon lisäksi myös työpöydän jakamisen ja vaikkapa PowerPointin esittelyn. Opetuksessa tallennusmahdollisuutta voi käyttää mm. videoimalla luentodioja samalla niitä selittäen, arviointien taltioimiseen sekä tukena muun opetusmateriaalin joukossa, esim. erilaisten tietoiskujen muodossa.

Vinkissä esitellään, miten tallentaminen ja valmiiden tuotosten löytäminen tapahtuvat.

 

 

OPETUSMATERIAALIN TALLENTAMINEN

 

 

1. Aloita klikkaamalla Meet now -painiketta hammasrattaan takaa Skypen aloitusnäkymässä.

 

 

 

 

 

2. Pääset kokousmaiseen näkymään. Tallentamisen voit aloittaa oikean alareunan kolmesta pisteestä.

 

 

 

 

 

 

Näkymän painikkeista voit aloittaa tai lopettaa videokuvauksen tai mikrofonin käytön. Tallennuksen voit keskeyttää taukopainikkeesta  ja lopettaa painikkeesta . Toinen keino lopettaa tallentaminen on painaa alakulman kolmen pisteen kautta painiketta “Stop recording”.

Tietokoneen näyttöä muistuttavan painikkeen kautta voit mm. jakaa työpöytäsi tai esittää PowerPoint-esityksiä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esim. luentodiojen selittäminen onnistuukin helposti yhdistämällä PowerPoint-ominaisuuden äänen tai halutessasi myös kuvan kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MISTÄ LÖYDÄN TALLENTEENI?

 

Tallennuksessa kestää pieni hetki, joten aivan samalla sekunnilla tallenteet eivät ole vielä katsottavissa.

Videot tallentuvat automaattisesti Videot-lehdelle, jonka löydät klikkaamalla tiedostomapin kuvaa tietokoneesi alapalkissa. Kansio, josta videot löytyvät, on nimeltään Lync Recordings.

Toinen keino siirtyä tarkastelemaan tallennuksiasi on Skypen hammasrataspainikkeen kautta > Tools > Recording Manager. Videon katselun lisäksi voit myös tallentaa sen uuteen paikkaan tai nimetä videon uudelleen.

 

 

 

 

 

 

 

Jos haluat näyttää tallenteen tietylle ryhmälle tai yksittäiselle henkilöille, voit esim. jakaa tiedoston heille OneDriven kautta. Ohjeet löydät Vinkkipankin aiemmasta postauksesta täältä.

 

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *