Opintojakson kotipesä Swayssä

Office365:n Sway-työkalulla rakennettiin opintojaksolle aloitussivu/kotipesä. Aloitussivun haluttiin olevan avoin verkkosivu, jolloin se toimi myös kurssin “markkinointisivuna”. Koska opintojakson tavoitteet, rakenne ja yksityiskohtainen kuvaus olivat avoimesti nähtävissä jo ennen opintojakson alkua, opiskelijat pystyivät tutustumaan opintojaksoon ennakolta ja päättämään vasta sen jälkeen osallistumisestaan.

Opintojakson aikana Sway-sivu toimi kotipesänä, josta löytyivät kaikki linkit opintojaksolla käytettyihin työkaluihin ja suljettuihin ympäristöihin, jossa varsinaiset tehtävät ja vuorovaikutus sijaitsivat. Vain opintojaksolle ilmoittautuneille opiskelijoille oli annettu oikeudet näihin työkaluihin, joten vain opintojakson osallistujat pääsivät aloitussivulta eteenpäin.

Opintojaksolla haluttiin käyttää Office365:n työkaluja, mutta toivottiin kuitenkin Moodle-alueelta tuttua rakennetta, jossa kaikki työkalut ja toiminnot on löydettävissä yhden osoitteen kautta. Sway:lla rakennettu sivu saa linkin, jonka voi laittaa julkiseksi. Näin myös ilman järjestelmään kirjautumista pääsee sivulle, jos linkki on tiedossa. Linkki laitettiin esille opintojakson tietoihin.

Sway on osa Tampereen yliopiston Office365-palvelua. Sway toimii hyvin myös mobiililaitteilla, mutta kannattaa huomioida, että tulostamista ei tueta. Opettaja voi jakaa tekemänsä Swayn muokkausoikeudet, jolloin sivua voi päivittää useampi henkilö. Swayssa on myös paljon valmiita pohjia ja sivumalleja, joilla sivusta saa helposti näyttävän näköisen.

Tässä todellisen opintojakson sivua mukaileva esimerkki-Sway, josta saa kuvan toteutuksesta: https://sway.com/LRIuD73zpineCLIo?ref=Link

Tietohallinnon ohje Swayn rakentamisesta Swaylla toteutettuna: https://sway.com/RPhKjoAzZ67D0ntV

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *