Opiskelijoiden ääni kuuluviin luennoilla AnswerGardenin avulla

Mitä on ilmiö x? Mitä käsitteitä jo tunnet päivän teemastamme? Esimerkiksi tämänkaltaisia kysymyksiä opettaja voi esittää AnswerGardenissa, antaa puheenvuoron opiskelijoille ja heijastaa vastaukset eteen nähtäville.

Kuva: https://answergarden.ch/

AnswerGarden on yhteiskäyttöinen sanapilvi. Sen avulla on helppo kerätä opiskelijoilta lyhyitä, muutaman sanan mietteitä. Kurssin alussa voi kysellä ennakkoajatuksia, kurssin aikana selvennystä kaipaavia asioita, luennoilla pikapalautetta jne. Tässä oppivat sekä opettaja että opiskelijat: opettaja saa uutta tietoa opiskelijoiden osaamisesta ja ideoita kehityskohteiksi, opiskelijat taas oppivat muiden vastauksista, aktivoituvat luennolla ja saavat äänensä kuuluviin. AnswerGarden sopiikin mainiosti osallistavaan luentotapaan.

AnswerGarden on ilmainen eikä vaadi rekisteröitymistä. Oman AnswerGardenin pääsee luomaan palvelun etusivulta “Create AnswerGarden”-painikkeen takaa. Asetukset ovat yksinkertaisia ja muokattavissa. Tärkeää on asettaa omalle AnswerGardenille salasana, jotta sitä pääsee halutessaan muokkaamaan myöhemmin.

Yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia liittyen AnswerGardenin käyttöön löytyy täältä. Aiemmin täällä Vinkkipankissa julkaistu vinkki AnswerGardenista löytyy täältä.

HUOM! Tämä on sosiaalisen median palvelu. Palvelun käyttö edellyttää aina käyttöehtoihin tutustumista ja vastuu palvelun käytöstä on aina käyttäjällä. Käyttöehdot saattavat myös muuttua, joten muutoksiin ja palvelun kokonaan poistumiseen tulee varautua. Sosiaalisen median palveluun tallennetun tiedon tulee alun perinkin olla luonteeltaan julkista, ja palveluun kannattaa laittaa vain tietoa, jonka menettäminen tai vuotaminen julkiseksi ei haittaa. Huomioi palvelussa varsinkin se, että tuleeko käyttäjän rekisteröityä palveluun tai luovuttaa henkilötietojaan niihin. Ota huomioon myös oman organisaatiosi säännöt ja suositukset pilvipalveluiden käytöstä.