Osaamisen osoittaminen Swaylla

Oman osaamisen ja opitun analysointi ja osoittaminen ovat opiskelijan tärkeitä taitoja. Osaamisen näkyväksi tekemiseen ja dokumentointiin onkin tarjolla yhä enemmän erilaisia digitaalisia työkaluja, joissa osaamista voidaan havainnollistaa ja osoittaa esim. ääntä, kuvaa ja videota hyödyntämällä.

Sway on O365-palvelusta löytyvä työkalu, jolla onnistuu näyttävien esitysten rakentaminen. Sitä voidaan käyttää esitysgrafiikkaohjelmana PowerPointin tapaan, mutta myös opintojaksoilla ryhmätöiden tekoon tai osaamisen osoittamiseen, esim. oppimispäiväkirjan tai portfolion muodossa. Sway-palvelun etusivulla on paljon mallipohjia, joiden avulla opiskelijat voivat rakentaa esityksensä yhtenäiseen muotoon. Malleja löytyy ansioluettelon tekemiseen, opiskelijaprojektin raportointiin, portfoliolle, matkakertomukselle, jne.

Esitykseen, ja mallipohjaan, voi lisätä kuvia, tekstiä, videoita, linkkejä. Swayta voi myös muokata yhdessä toisten kanssa. Muista O365-dokumenteista tutut jako-ominaisuudet löytyvät myös Swaysta.

Esityksen voi jakaa muille joko avoimen katselulinkin, salasanan avulla avattavan linkin tai tarkemmin osoitetun kutsun avulla. Opettaja voi kerätä ryhmien tai opiskelijoiden esityslinkit yhteen paikkaan, vaikka Moodleen, opintojakson muun sisällön yhteyteen. Linkkien kautta ne on myös helppo esittää lähitapaamisessa.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *