Pelillisyyttä opetukseen Kahootilla

Kahoot on helppo työkalu tuoda leikkimielistä pelillisyyttä opetukseen. Kahootissa opettaja laatii kyselyitä, joihin oppilaat vastaavat kilpaa puhelimella tai tabletilla. Vastaajat voivat muodostaa ryhmiä, jolloin oppimistilanteeseen saadaan enemmän osallistavaa yhteisöllisyyttä. Oikeasta vastauksesta saa pisteitä ja myös nopeudesta palkitaan. Kahoot näyttää väliaikatilanteen jokaisen kysymyksen jälkeen, mikä osaltaa luo hauskaa jännitystä visailuun.

Opettaja tekee itselleen Kahoot-tunnuksen ja kyselyt osoitteessa http://getkahoot.com. Verkosta löytyy useita ohjeita Kahootin käyttöön hakusanoilla.

Osallistujat eivät tarvitse tunnuksia, vaan he kirjautuvat ns. pin-koodilla opettajan kyselyyn osoitteessa http://www.kahoot.it  Tämä helpottaa Kahootin käyttöönottoa, koska opettajan ei tarvitse luoda tunnuksia erikseen. Opiskelijoiden tietoja ei myöskään tallenneta palveluun.

Jos omia Kahoot-kyselyitä ei ehdi tekemään, Kahootista löytyy myös lukuisia valmiita kyselyitä eri aihepiireistä.

Itse tutustuin opiskelijana Kahootiin italian tunnilla. Visailu toi mukavaa vaihtelua muuten aika raskaaseen kielen opiskeluun. Leikkimielisen visailun myötä laajensi sanavarastoa ja oppi uusia asioita italialaisesta kulttuurista, mutta myös tuntemaan vierustoveriaan paremmin. Mukaansatempaava visailu innosti ryhmän nopeasti maksimaaliseen suoritukseen. 🙂

 

HUOM! Tämä on sosiaalisen median palvelu. Palvelun käyttö edellyttää aina käyttöehtoihin tutustumista ja vastuu palvelun käytöstä on aina käyttäjällä. Käyttöehdot saattavat myös muuttua, joten muutoksiin ja palvelun kokonaan poistumiseen tulee varautua. Sosiaalisen median palveluun tallennetun tiedon tulee alun perinkin olla luonteeltaan julkista, ja palveluun kannattaa laittaa vain tietoa, jonka menettäminen tai vuotaminen julkiseksi ei haittaa. Huomioi palvelussa varsinkin se, että tuleeko käyttäjän rekisteröityä palveluun tai luovuttaa henkilötietojaan niihin. Ota huomioon myös oman organisaatiosi säännöt ja suositukset pilvipalveluiden käytöstä.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *