Popplet – Se helpoin ajatuskarttaohjelma

Joskus on tarve hahmotella ja visualisoida asioiden yhteyksiä. Tällöin tekstinkäsittelyohjelmien valmiit kaaviot voivat tuntua liian jäykiltä, kun taas laajemmat käsitekarttaohjelmat ovat tähän tarkoitukseen turhankin monipuolisia tai raskaita käyttää. Popplet on todella helppokäyttöinen ohjelma tiedon jäsentämiseen ja yksinkertaisten ajatuskarttojen luomiseen.

Popplet-karttoihin voi myös piirtää ja liittää kuvia, videoita ja linkkejä. Laatikoita voi siirrellä helposti raahaamalla ja yhteydet säilyvät. Poppletissa on sisäänrakennettu ohjeistus (kysymysmerkin takana), joten käytön aloittaminen on helppoa. Ajatuskarttaa voi rakentaa myös yhteistyössä muiden kanssa. Poppletin kautta luodut kartat voi tallentaa pdf:nä tai kuvana.

Poppletista löydät myös esimerkkejä erilaisista kartoista ja malleista:

kuvat: popplet.com

Popplet on ladattavissa mobiililaitteille App Storessa (ei android tai windows) ja selaimella sen käyttö onnistuu osoiteessa: http://popplet.com

 

HUOM! Tämä on sosiaalisen median palvelu. Palvelun käyttö edellyttää aina käyttöehtoihin tutustumista ja vastuu palvelun käytöstä on aina käyttäjällä. Käyttöehdot saattavat myös muuttua, joten muutoksiin ja palvelun kokonaan poistumiseen tulee varautua. Sosiaalisen median palveluun tallennetun tiedon tulee alun perinkin olla luonteeltaan julkista, ja palveluun kannattaa laittaa vain tietoa, jonka menettäminen tai vuotaminen julkiseksi ei haittaa. Huomioi palvelussa varsinkin se, että tuleeko käyttäjän rekisteröityä palveluun tai luovuttaa henkilötietojaan niihin. Ota huomioon myös oman organisaatiosi säännöt ja suositukset pilvipalveluiden käytöstä.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *