Posterin tekeminen PowerPointilla

Aina ei posterin tekemiseen tarvita taitto-ohjelmaa, yksinkertaisen posterin teko onnistuu myös PowerPointilla.

Määritä aluksi posterille koko. Yleisimmät posterikoot ovat A0 (841 × 1 189mm) tai A1 (594 × 841mm), joten posteri kannattaa tehdä heti tähän kokoon.  Posterin koko ja suunta määritellään ylänauhan kohdasta Rakenne > Sivun asetukset > Dian esitystapa.

Tämän jälkeen voit rakentaa posterille haluamasi ulkoasun esim. tekstiruutujen ja grafiikoiden/kuvien avulla. Jos sisällytät kuvia posteriisi, varmista, että niiden laatu on riittävä painamista varten (150-300dpi). Liian alhainen resoluutio kuvissa näkyy sumeutena tai pikselöitymisenä.

Jos haluat logon tai jonkun muun elementin  pysyvän tietyssä paikassa, voit sijoittaa sen dian peruspohjaan. Tämän voi tehdä ylänauhan valinnasta Näytä – Dian perustyyli. Valitse sieltä ensimmäinen  dia ja lisää sisältö haluamaasi paikkaan. Suljettuasi perustyylinäkymän et vahingossa pääse siirtelemään esim. logoa muokatessasi posterin sisältöä.

Painokelpoinen posteri on suositeltavaa tallentaa pdf-muotoon. Ylänauhasta PDF-XChange V6 –osiosta voit muokata pdf:n asetuksia (Edit settings). Haluamiesi muutosten jälkeen tallenna tiedosto pdf-muotoon – Convert to PDF.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *