PowerPointilla kuviot artikkeliin

Kun kirjoitat tutkimusartikkelia ja haluat laittaa mukaan selventävän kuvion, älä piirrä kuviota Wordillä. Sen piirtotyökalut ovat kömpelöitä ja kuviota on hankala saada pysymään oikeassa paikassa. Vielä isompi ongelma on, että kuviosta ei saa helposti tehtyä erillistä painokäyttöön sopivaa kuvatiedostoa, jota artikkelin julkaisija saattaa sinulta pyytää.

Piirrä kuva PowerPointilla! Tee PP-tiedosto, jossa on yksi ainoa dia valkoisella pohjalla. Jos julkaisija kertoo tai jotain kautta on mahdollista selvittää, kuinka leveä ja korkea kuva saa senttimetreissä olla, säädä dian koko samoihin mittoihin.

Piirrä kuvio dialle niin suurena kuin mahdollista. Kiinnitä huomiota fontti- ja värivalintoihin – älä käytä liian pientä fonttia tai toisistaan huonosti erottuvia värejä. Jos julkaisu on mustavalkoinen, käytä vain mustaa, valkoista ja harmaan sävyjä.

Kun kuvio on valmis, voit tallentaa sen PowerPointista suoraan kuvatiedostoksi. Painotuotteeseen sopii TIF-tiedosto, Word-asiakirjaan käyvät myös PNG-, JPG- ja WMF-tiedosto.

Artikkelin Julkaisija saattaa hyväksyä kuvat myös PDF-tiedostoina.

Bonus! Kun piirrät kuvion PowerPointilla, saat samalla dian tulevien esitysten diasarjoihin.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *