Pelillisyyttä tietovisojen muodossa Quizizzilla

Pelillisyys ja pelillistäminen ovat kuumia trendejä opetusmaailmassa. Etenkin Kahoot on ollut opintomaailmassa suosittu, tietovisatyyppinen sovellus mm. ennakkotietojen tai oppimisen kartoittamiseen. Vinkkipankissakin on Kahootista kerrottu, täällä (klik). Mutta oletko kuullut Quizizzista?

Kahootissa kysymykset heijastetaan yhteisesti edessä näkyviksi ja kysymyksiä suoritetaan samaan tahtiin. Quizizzissa opiskelijat näkevät kysymykset omalla päätteellään ja etenevät kysymyksissä omaan tahtiin. Vain tilanne tulee eteen näkyviin. Suoritettuaan tietovisan opiskelija voi tarkastella, mihin kysymyksiin vastasi väärin. Näin myös omaa oppimista tulee harjaannutettua.

Quizizzissa voit joko luoda omia tietovisoja tai etsiä muiden jo aiemmin luomia visoja. Voit luoda joko livenä pelattavia visoja, jotka sopivat luennoille tai kotitehtävinä pelattavia pelejä.

Alta löydät Quizizzin julkaiseman esittelyvideon sovelluksesta.

 

HUOM! Tämä on sosiaalisen median palvelu. Palvelun käyttö edellyttää aina käyttöehtoihin tutustumista ja vastuu palvelun käytöstä on aina käyttäjällä. Käyttöehdot saattavat myös muuttua, joten muutoksiin ja palvelun kokonaan poistumiseen tulee varautua. Sosiaalisen median palveluun tallennetun tiedon tulee alun perinkin olla luonteeltaan julkista, ja palveluun kannattaa laittaa vain tietoa, jonka menettäminen tai vuotaminen julkiseksi ei haittaa. Huomioi palvelussa varsinkin se, että tuleeko käyttäjän rekisteröityä palveluun tai luovuttaa henkilötietojaan niihin. Ota huomioon myös oman organisaatiosi säännöt ja suositukset pilvipalveluiden käytöstä.

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *