Quizlet oppimisen apuna: joukkuevisat, kuullun kirjoittaminen, kääntökortit…

Quizlet on visailu- ja harjoittelupeli, joka perustuu sana- tai vastinepareihin. Sovellus sopiikin oivallisesti esim. käsitteiden ja kuvausten yhdistämiseen tai sanaston treenaamiseen. Quizlet sisältää lukuisia erilaisia toimintoja, joita jokaista voi hyödyntää opetuksessa hieman erilaisin tavoin.

Erityisen hyvin Quizlet soveltuu siihen, että opiskelijat voivat itsenäisesti harjoitella vastinepareja, kukin omalla laitteellaan. Opetteluun löytyy erilaisia mahdollisuuksia:

 

FlashCards - opiskelija näkee jonkin sanan/ lauseen/ määritelmään ruudullaan ja yrittää muistella sopivaa vastineparia. Klikkaamalla korttia opiskelija saa näkyviin oikean vastauksen.
Learn - tässä osiossa kysytään ensin helpompia kysymyksiä (kuten yhdistelytehtäviä), lopuksi opiskelija vastaa esim. kokonaisilla lauseilla.
Write - opiskelija kirjoittaa vastaukset, sovellus kirjaa oikeat ja väärät vastaukset.
Spell - opiskelija kirjoittaa kuulemansa. Soveltuu siis etenkin vieraiden kielten kursseille.
Test - opiskelija pääsee seuraamaan kehittymistään testin avulla, mikä on tärkeää edistymisen kartoittamisessa. Testiin voi luoda monenlaisia kysymyksiä.
Match - yhdistä yhteenkuuluvat asiat.
Gravity - tämä on kaikista pelimuotoisin: opiskelijan tulee ratkaista tehtävät ennen kuin asteroidit iskeytyvät maahan.

 

Erilaiset harjoittelutavat soveltuvat luonnollisesti monenlaisille opiskelutyyleille. Parhaimmillaan monet aistit aktivoituvat, mikä nopeuttaa oppimista.

 

 

Mielenkiintoinen palanen Quizletissa on myös

Live - jossa edetään kysymyksissä joukkueittain. Live-tulos näkyy screenilta luokkahuoneen etuosassa.

 

Valmiita Quizlet-opiskelupaketteja on verkossa paljon, mutta omankin luominen on helppoa. Samaista sanaparilistausta voi hyödyntää eri peli- ja harjoittelumuodossa, eikä jokaista varten tarvitse tehdä omaansa. Internetistä löytyy paljon hyviä ohjeita Quizletin käyttöön.

Quizletiin liittyminen on ilmaista, mutta maksulliselta puolelta saattaa saada joitakin lisäefektejä. Opiskelijoilta ei vaadita kirjautumista.

 

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *