Sähköpostien liputus ajanhallinnan apuna

Sähköpostien lippu-merkinnällä erottelet helposti viestien joukosta tärkeimmät tai esim. vastausta odottavat viestit. Lippua viestissä klikkaamalla saat lipun värin punaiseksi, mutta samalla se merkitään tämän päivän tehtäväksi.

Viestejä voit merkitä myös muiden päivien tehtäväksi. Näin esimerkiksi tietyn päivän tapahtumaan liittyvä sähköposti voidaan merkitä kyseiselle päivälle.

Lippua hiiren oikealla painikkeella klikkaamalla saa näkyviin valikon, josta viestin voi merkitä huomiselle, ensi viikolle tai Outlookin työpöytäversiota käyteyttäessä tietylle päivälle (Mukautettu).

Sähköposti säilyy liputuksesta huolimatta saapuneet kansiossa.

 

Pelkkä lipun klikkaaminenkin on helppo tapa erotella viestejä, mutta liputustoiminnon voi myös kalenterinäkymään, jolloin liputus toimii ajanhallinnan apuna ja työtehtävien tukena.

Liputettuja viestejä voi tarkastella tehtävät-sivulla, mutta kalenterin alareunaan voi lisätä myös erillisen tehtäväpalkin, josta näet kalenterin päiville merkityt tehtävät. Tämä ominaisuus on myös käytössä vain Outlookin työpöytäversiossa, ei kalenteria selaimella katsottaessa.

 

Kalenteri -näkymässä yläreunan Näytä-välilehdeltä löydät Päivittäisen tehtäväluettelo -kohdan, josta saat tehtävä-laatikon kalenterin alareunaan näkyviin.

 

 

Näin saat eri päiville merkityt sähköpostit näkyviin kalenterinäkymässä. Usein kokoukseen tai tapahtumaan voi liittyä sähköpostilla sovittuja asioita tai lisätietoja, joita voi olla vaikea pitkän ajan jälkeen löytää muiden postien joukosta. Tehtävät-palkin avulla ne löytyvät kalenteri-näkymästä.

Voit merkata tehtävän tehdyksi klikkaamalla lippua tehtävän vieressä. Näin se poistuu tehtävät-palkista.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *