Sanapilven kerääminen AnswerGardenin avulla

Erityisesti massaluennoilla opiskelijoiden ottaminen mukaan opetukseen voi olla haastavaa muun muassa aikarajoitteiden vuoksi. Vuorovaikutteisuus tuo kuitenkin hyödyllisen lisäulottuvuuden opetukseen.

Vuorovaikuttamisen edesauttamiseksi lähdettiin testaamaan AnswerGarden-palvelua, jolla on helppoa luoda sanapilviä isonkin käyttäjäjoukon kesken. AnswerGarden on ilmainen palvelu, eikä sinne sanapilven teko vaadi palveluun rekisteröitymistä, joskin sanapilveä tehdessä palveluun voi syöttää sähköpostiosoitteensa, jolloin saa tekemäänsä sanapilveen ylläpitosalasanan, jolla pilveä voi tarvittaessa myöhemmin muokata.

AnswerGardenin sanapilvi on monipuolinen ja sitä voi helposti muokata haluamakseen. Sanapilviin voi esimerkiksi valita, pääsevätkö kaikki vastaukset hyväksymättä läpi, vai pitääkö jokainen vastaus hyväksyä erikseen. Vastausten mittaa voi vaihdella 20 ja 40 merkin välillä – ja näistä sanapilven formaatin huomioon ottaen 20 on useimmiten suositeltavampi, jotta pilvi pysyy helposti luettavana. Kaikki sanapilveen annetut vastaukset voidaan myös muuttaa esimerkiksi pienillä tai isoilla kirjaimilla kirjoitetuksi tai sitten pitää niiden kirjoitusasu sellaisena kuin se on vastatessa annettu.

Parhaita kysymyksiä tai aiheita sanapilvelle ovat sellaiset, joihin on eri näkökulmia ja vastauksia. Aihepiirin tulisi kuitenkin olla sellainen, johon voi vastata lyhyesti yhdellä tai kahdella sanalla – muuten sanapilven idea katoaa.

Kun sanapilvi AnswerGardeniin on luotu, voi sen jakaa helposti useaan eri kanavaan. Pilveen saa perinteisen linkin lisäksi myös QR-koodin, ja pilven voi myös upottaa omalle nettisivulleen niin halutessaan. AnswerGarden toimii myös mobiililaitteilla, joten opiskelijoiden on helppo osallistua sanapilven tekoon millä tahansa laitteella. Tarkempia ohjeita AnswerGardenin käyttöönottamiseen ja  hyödyntämiseen opetuskäytössä löytyy Matleena Laakson diasarjasta.

Tässä testikäyttöön tehty sanapilvi sosiaalisen median kanavista. Pilveen voi ja saa vapaasti lisätä niin uusia kuin olemassaoleviakin termejä ja testata sen toimintaa.

 

HUOM! Tämä on sosiaalisen median palvelu. Palvelun käyttö edellyttää aina käyttöehtoihin tutustumista ja vastuu palvelun käytöstä on aina käyttäjällä. Käyttöehdot saattavat myös muuttua, joten muutoksiin ja palvelun kokonaan poistumiseen tulee varautua. Sosiaalisen median palveluun tallennetun tiedon tulee alun perinkin olla luonteeltaan julkista, ja palveluun kannattaa laittaa vain tietoa, jonka menettäminen tai vuotaminen julkiseksi ei haittaa. Huomioi palvelussa varsinkin se, että tuleeko käyttäjän rekisteröityä palveluun tai luovuttaa henkilötietojaan niihin. Ota huomioon myös oman organisaatiosi säännöt ja suositukset pilvipalveluiden käytöstä.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *