Skannaa dokumentteja puhelimella Office Lensin avulla

Jokainen meistä lienee törmännyt joskus elämässään tilanteeseen, jossa on piirtänyt hienon kaavion fläppitaululle tai vaikkapa kirjoittanut hyvät muistiinpanot paperille, ja sitten ottanut siitä kuvan puhelimella vain todetakseen, että se näytti paremmalta ennen kuvan ottoa. Niin minäkin! Onneksi näihin tilanteisiin löytyy nykyään apu – Microsoft Office Lens!

Vasemmalla tilanne, josta otin kuvan ja oikealla valmis kuva.

Microsoft Office Lens on saatavilla Windows Phonelle, iOSille ja Androidille, ja se on ilmainen. Sovelluksella siis otetaan kuvia dokumenteista, jotka haluaa tallentaa myöhempää käyttöä varten, ja se parantaa niiden laatua, kääntää ne suoraan sekä leikkaa irti taustasta niin, että ne näyttävät skannatuilta dokumenteilta. Sen jälkeen skannin voi tallentaa joko oman puhelimen muistiin tai – kuten omasta mielestäni ehdottomasti paras keino on – OneNoteen/OneDriveen, josta se on yliopiston tunnuksella käytettävissä missä ja milloin vain. Kätevää!

Hämärässäkin valossa otetuista kuvista tulee hyvännäköisiä, sillä sovellus lisää niihin kirkkautta ja kontrastia. Tietenkin perussääntö siitä, että mitä parempi valo, sen parempi lopputulos, pätee tässäkin.

Myönnän – olin itsekin aluksi skeptinen sovellusta kohtaan, mutta kokeiltuani sitä useampaan eri otteeseen erilaisilla dokumenteilla olen vaikuttunut. Se toimii, enkä ollut edes aiemmin ymmärtänyt kuinka kova tarve minullakin tällaiselle sovellukselle oli.

Microsoftilta löytyy myös omat ohjeet Office Lensin käyttöön, jotka ovat kiitettävän selkeät. Vaikka ohjeet koskevatkin otsikon mukaan iOSia, toimii sovellus lähestulkoon samalla logiikalla kaikilla alustoilla.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *