Tarkastele OneNoten kirjoittajia ja arvioi oikeudenmukaisemmin

Opiskelijoilla voi olla palautettavanaan yksi yhteinen teksti, jonka he työstävät lopulliseen muotoonsa. Yhteiskirjoittaminen ja ryhmätyöskentely on parhaimmillaan erittäin hyödyllistä, mutta tällöinkin arviointi sisältää omat hankaluutensa. Kurssityö saattaa sisältää sekä erinomaisia että välttäviä osioita. Kuka kirjoitti mitäkin? Myös opiskelijoilla saattaa esiintyä harmistusta työn arvioinnin suhteen, mikäli teksti arvioidaan kokonaisuutena riippumatta siitä, kuinka paljon juuri itse työhön panosti. Kuulostaako tutulta?

Miten toimintatavan hyvät puolet voisi napata mukaansa kuitenkin niin, että jokainen saisi osaamisensa mukaisen arvioinnin tai arvosanan?

OneNote sekä Class Notebook (opiskelijaryhmän yhteinen OneNote-alusta) sisältävät työkalun, jonka avulla opettajan on helppo tarkastella, kuka on kirjoittanut mitäkin. Tämä mahdollistaa yksilöllisemmän arvioinnin. Työkalu kirjoittajien tarkasteluun löytyy History/ Näytä -näppäimen takaa. Sijainti riippuu mm. siitä, surffaatko netissä vai työpöytäversiolla, ja mikä on sovelluksesi käyttökieli. Vaikka toiminnon ulkomuodossa hieman onkin eroavaisuuksia versioiden välillä, on idea aina sama.

Tässä näkymässä voit suodattaa tietoa tekijän mukaan. Näet listauksena kaiken, mitä valittu tekijä on luonut valittuun kohteeseen. Klikkaamalla sinisiä tekstejä saat tarkemman kuvan kyseisen tekstipätkän sijainnista.

Esimerkkikuva on työpöytäversiosta. Näkymän löytää polkua History > Find by Author pitkin.

Tämä kuva on O365-selainversiosta. Sulje osoittaa kirjoittajan luoman alueen.