Tehoa esseepalautteisiin online-Wordin kommenttitoiminnolla

Mitä jos opiskelijasi palauttaisivatkin seuraavat kurssiesseensä OneDriven kautta? Wordin pilvipalveluversiossa on kätevä ominaisuus, jonka avulla kommentoit opiskelijoiden töiden eri osia. Säästät aikaa, kun sinun ei tarvitse viitata palautteessasi, mistä kohdasta milloinkin puhutaan. Opiskelijakin pysyy paremmin kärryillä, kun todella tietää, mitä hänen tarvitsee esseestään korjata.

Täältä löytyy Vinkkipankin aiempi vinkki tiedoston jakamisesta OneDrivessa. Kyseisen ohjelinkin voi jakaa opiskelijoillekin, jotta esseiden palauttaminen sujuu jouhevasti.

No miten niitä tekstejä sitten kommentoidaan?

Kommenttiosion saa näkymään asiakirjan oikean yläkulman “Kommentit”-painikkeesta. Maalaa hiirelläsi se osa tekstiä, jota haluat kommentoida ja klikkaa sitten “Uusi kommentti”.

Kun olet syöttänyt kommenttisi, ilmestyy asiakirjaan puhekuplan näköinen painike. Tätä klikkaamalla opiskelija (ja sinä) saa näkyviinsä kommentin sisällön sekä tekstipätkän, jolle kommentti on osoitettu. Annettuun kommenttiin voi myös vastata, mikä osaltaan antaa opiskelijalle esim. mahdollisuuden selittää tehtyä valintaansa.

Kommentoinnin valmistuttua voit joko lähettää opiskelijaryhmälle yhteisen sähköpostin tyylillä “Käykäähän vilkaisemassa OneDrivesta palautteenne!” tai lähettää jo prosessin edetessä opiskelijoille yksittäin tietoa heidän palautteidensa valmistumisesta.

Spesifiä palautetta helposti – mikäpä sen parempaa! Sekä opettaja että opiskelija kiittävät.