Tehtävien anto ja arviointi Teamsissa

Teams on ryhmätyöskentelyyn perustuva O365-sovellus, joka toimii oivasti myös kurssialustana. Luokkamuotoisesta Teamsista löytyy kätevä Tehtävät-välilehti, jonka kautta pääset luomaan ja arvioimaan tiimin tehtäviä. Voit käyttää hyväksesi myös aiemmin luotuja tehtäviä.

Uutta tehtävää luodessasi voit määrittää mm. takarajan palautukselle ja sen, hyväksytäänkö myöhässä tulleet palautukset. Tehtäväohjeiden lisäksi saat syötettyä arvosteluohjeen tai pisteytyksen.

Tehtäviä voi rajata koko tiimin lisäksi yksittäisillekin henkilöille kohdennetuiksi. Tätä ominaisuus on hyödyllinen esim. silloin, kun yksittäisen opiskelijan tarvitsee tehdä korvaavia tehtäviä.

Mukaan voit lisätä erilaisia resursseja, kuten tiedostoja. Lataa opiskelijoille esim. tehtäviä tai pohjia, joita nämä täydentävät ja palauttavat. Resurssit voivat esimerkkikuvasta poiketen olla myös opiskelijoiden muokkaamattomissa. Alla olevassa esimerkissä opettaja on ladannut opiskelijoille omat PowerPoint-esityksensä muokattaviksi.

Kun olet valmis ja julkaissut tehtävän, saavat opiskelijat ilmoituksen luodusta tehtävästä ja tehtäväkortti ilmestyy tiimin sivuille.

Arvioimaan pääset tutun Tehtävät-välilehden kautta. Näet arviointisivuilta myös sen, ketkä ovat palauttaneet tehtävänsä ja keltä palautus vielä uupuu.