Tiedoston jakaminen ja poistaminen OneDrivessa

OneDrive on Office 365:n mukana tuleva pilvipalvelu, jonka avulla pystyt jakamaan mm. kuvia, dokumentteja tai kansioita helposti muiden kanssa. Ominaisuutta voi hyödyntää opetustyössä esim. niin, että opiskelija lataa työnsä OneDriveen ja jakaa tämän edelleen opettajalle. Näin sähköpostikaan ei tulvi liitetiedostoja.

OneDriveen tallentamasi dokumentit ovat automaattisesti yksityisiä, ellet jaa niitä muille. Seuraavaksi katsotaan, miten voit jakaa ja poistaa tiedostoja OneDrivessa.

 

JAKAMINEN ONEDRIVESSA

1. Siirry OneDriveen joko Office 365:n vohvelivalikosta tai osoitteesta https://onedrive.live.com/.

2. Sinulle aukeaa näkymä, jossa näet kaikki OneDriveen tallennetut dokumenttisi. Miten saat dokumenttisi OneDriveen? Siihen on kaksi tapaa:

  • Valitse tallennuspaikaksi OneDrive dokumentin omassa tallennuksessa, kuten polusta Tallenna nimellä/ Save as.
  • Voit myös tuoda tiedoston OneDriveen manuaalisesti painamalla “Lataa palvelimeen” -painiketta OneDriven omassa aloitusnäkymässä.

 

 

 

 

3. Mene haluamasi tiedoston kohdalle listassa ja klikkaa “Jaa”-painiketta, joka ilmestyy tiedoston nimen viereen.

 

 

 

 

 

 

4. Kirjoita vastaanottajiksi ne henkilöt, joille haluat tiedoston jakaa. Voit kirjoittaa mukaan myös viestin.

Ylimmästä pudotusvalikosta voit rajata käyttäjäryhmää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eri vaihtoehdot:

  • Kuka tahansa – käyttöoikeus kaikilla, jotka linkin saavat käsiinsä. Voivat olla myös organisaation ulkopuolisia henkilöitä. Tämä ei vaadi O365-kirjautumista.
  • Henkilöt kohteessa <Organisaatiosi> – käyttöoikeus organisaation jäsenillä, jotka saavat linkin ja kirjautuvat O365:een
  • Käyttäjät, joilla on käyttöoikeus – ei vaikuta käyttöoikeuksiin: tästä lähetät linkin henkilöille, joilla jo on käyttöoikeus
  • Tietyt henkilöt – käyttöoikeus vain määritellyillä henkilöillä

 

Salli muokkaaminen -painike on oletusarvoisesti painettuna. Jos kuitenkin haluat, että muut voivat vain tarkastella tiedostoa ilman muokkausoikeutta, paina ruutu tyhjäksi. Valitse “Käytä”.

 

5. Paina “Lähetä”! Valmis!

Voit myös kopioida linkin tiedostoon esim. sähköpostiin. Linkin kohteeseen saat klikkaamalla “Kopioi linkki” -painiketta. Seuraavasta näkymästä saat linkin, jonka voit kopioida omalle leikepöydällesi ja jakaa eteenpäin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Linkin kopiointi onnistuu myös menemällä halutun tiedoston kohdalle ja klikkaamalla kolmen mustan pallon kautta painiketta “Kopioi linkki”.

 

 

 

 

POISTAMINEN ONEDRIVESTA

Mene sen tiedoston kohdalle, jonka haluat poistaa. Klikkaa kolmea mustaa palloa (“Näytä toiminnot”) ja klikkaa “Poista pysyvästi”. Ohjelma kysyy, poistetaanko varmasti –> vastaa myöntävästi.

 

 

 

 

 

 

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *