Mikä on Vinkkipankki?

Vinkkipankki -sivusto esittelee ja jakaa menetelmiä, hyviä käytäntöjä ja vinkkejä hyvistä työkaluista opetustyön tueksi. Sivusto syntyi tarpeesta jakaa onnistuneita kokemuksia, joista voisi olla apua myös muille. Vinkit koskevat pääosin tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämistä opetuksessa, mutta mukana on myös paljon pieniä vinkkejä työnteon ja opiskelun avuksi.

Tämä sivusto ei ole pyri olemaan ohjesivusto, vaan kokoelma vinkkejä ja kuvauksia tietyssä  tilanteessa toimineista käytännöistä. Vinkin toimivuutta kannattaa miettiä oman tapauksen kohdalla. Soveltaminen on sallittua!

 

Anna hyvän käytännön kiertää!

Onko sinulla vinkki, josta voisi olla hyötyä muille? Törmäsitkö hyvään sovellukseen tai työkaluun, jota muidenkin kannattaisi kokeilla? Keksitkö keinon, jonka avulla sait opiskelijat osallistumaan, innostumaan ja oppimaan paremmin? Jaa vinkkisi muille tämän sivuston kautta (nimelläsi tai nimettömänä)!

Kerro vinkkisi meille lomakkeella.

Kaipaatko vinkkiä johonkin pulmaan? Vinkkitoiveita voit myös jättää sivuston ylläpitäjälle.

Ota yhteyttä: Suvi Junes, suvi.junes@uta.fi

 

Vinkkipankki on osa Tampereen yliopiston Digimentoritoimintaa

Digimentori-toiminta kokoaa yhteen tiedekuntien yhteyshenkilöt jakamaan kokemuksia, näkemyksiä, toiveita, sekä tietoa hyvistä käytänteistä, että kehittämiseen liittyvistä haasteista oman tiedekuntansa näkökulmasta. Yhteisöissään digimentorit välittävät ryhmässä saatua tietoa ja syntyneitä ajatuksia sekä toimivat koordinoijina ja mentoreina yhteisönsä erilaisissa kehittämiskohteissa.

Tavoitteena toiminnassa on, että tieteenaloilla ja yksittäisten opintojaksojen kohdalla tehty hyvä kehittämistyö saataisiin jatkossa paremmin koko yhteisön tietoon ja hyödynnettäväksi. Tähän tavoitteeseen pyritään myös Vinkkipankin avulla!

Digimentoritoimintaa korrdinoi ja Vinkkipankkia ylläpitää Tampereen yliopiston tietohallinto. (it-helpdesk@uta.fi)

Käyttöohjeita ja tietoa tietohallinnon tarjoamista palveluista: http://www.uta.fi/it-helpdesk/