Twitter-virran upottaminen Moodleen

On hyvä kannustaa opiskelijoita seuraamaan erilaisia asiantuntijakanavia. Omaan oppialaan liittyvää ajankohtaista keskustelua ja erilaisia verkostoja voi seurata esimerkiksi Twitterissä.

Opettaja voi myös poimia tiettyyn aiheeseen liittyvän Twitter-virran Moodleen kurssialueelle. Näin opiskelijoiden ei tarvitse siirtyä twitteriin tai edes liittyä siihen, vaan tietyllä hastagilla/hakusanalla merkityt viestit voidaan upottaa Moodlen tekstilohkoon.

Tee näin:

1.Twitterissä näet yläkulman omaa kuvaasi klikkaamalla valikon, josta valitse Asetukset ja yksityisyys

2. Avautuvalla sivulla valitse Pienoisohjelmat ja sieltä Luo uusi- Hae

       

3. Määrittele hakulauseke, eli hastag, jolla merkityt viestit virrassa näytetään. Esikatselu-ikkunassa näet miltä upotus näyttää ja Tallennettuasi muutokset näen oikeassa alakulmassa upotuskoodin. Kopioi se.

4. Moodlessa valitse muokkaustilan ollessa päällä Lisää lohko -valikosta Tekstilohko.

5. Mene muokkaamaan lisäämääsi tekstilohkoa. Valitse  Sisältö-kentän yläpuolelta HTML-painike ja liitä siihen Twitteristä talteen ottamasi upotuskoodi. Tallenna.

6. Moodle-alueen sivuun ilmestyy lohko, jossa hakusanasi mukainen Twitter-virta näkyy.

Twitter tuo alueelle elävyyttä ja ajankohtaisuutta, sillä virta päivittyy koko ajan. Oman alan ajankohtaisia uutisia ja keskustelua on helppo seurata opintojakson muun toiminnan lomassa. Miksei opintojakson yhtenä tehtävänäkin voisi olla twiittien kommentointi tai analysointi!

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *