Uusia muokkausominaisuuksia Moodlessa

Tämän kesän aikana Moodleen päivittyi H5P-työkalukokonaisuuden (lue blogiteksti H5P:stä täällä!) lisäksi myös uusia mahdollisuuksia muokata Moodlen näkymiä.

Sekä Moodlen työpöytä- että käyttäjätiedot-näkymiin on ilmestynyt “Muokkaa tätä sivua haluamaksesi”-painike, jota klikkaamalla kyseisiä näkymiä pääsee kustomoimaan oman makunsa mukaan. Erityisen kätevä ominaisuus on Työpöytä-sivulla, jossa voidaan muokata siellä näkyvien kurssien määrää sekä järjestellä kurssialueiden järjestystä – näin kursseista ylimpänä näkyvät ne itselle tarpeellisimmat. Käyttäjätiedot-näkymän lohkoja voi myös niin ikään muokata niiden sisällön ja näkyvyyden perusteella.

Työpöytä- ja käyttäjätiedot-näkymiin on helppo navigoida Moodlen oikeasta yläkulmasta klikkaamalla ensin omaa nimeään, josta avautuu valikko. Valikossa heti ylimpänä ovat linkit molempiin näkymiin.

Tarkemmat, kuvalliset ohjeet näkymien muokkaamisesta on lisätty Moodlen Opettajan ohjeet -sivulle.

P.S. Kannattaa myös käydä kurkkaamassa läpi omat asetuksensa Moodlessa! Muuttamalla ne oman mielensä mukaisiksi saa Moodlesta itselleen entistä hyödyllisemmän ja paremman käyttää.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *