Vaiheistaminen suoritusten seuranta -toiminnolla

Moodlen Suoritusten seuranta -toiminnolla voi rakentaa Moodle-alueelle oppimispolun, joka auttaa opiskelijoita hahmottamaan tulevaa toimintaa ja etenemistään kurssilla.

Suoritusten seurannan avulla jäsenneltiin laajan kurssin sisällöt helpommin hahmotettaviin osiin.  Moodle-alueelle rakennettiin polku, jossa seuraavan tehtävän aukeaminen laitettiin ehdolliseksi aiemmalle suoritukselle. Näin ollen aluksi alueella oli näkyvissä vain ohjeet, joiden läpikäyminen aukaisi opiskelijalle seuraavan osion sisällöt.

Suoritusten seurannassa voidaan määrittää myös niin, että opiskelija itse merkkaa tehtävän tai toiminnon suoritetuksi.

Suoritusten seuranta antaa opettajalle mahdollisuuden seurata koko opiskelijaryhmän etenemistä.
Opettaja pystyi seuraamaan opiskelijoiden edistymistä havainnollisesta aktiviteettien suoritus -taulukosta.

 

Laita Suoritusten seuranta päälle kurssialueen asetuksista (Asetukset-lohko > Ylläpito > Muokkaa asetuksia > Suoritusten seuranta: “Ota opiskelijoiden suoritusten seuranta käyttöön”.)

Kun olet luonut alueelle tarvittavat työkalut, voit jokaisen työkalun kohdalla päättää, että otetaanko se mukaan suoritusten seurantaan. Jokaisen työkalun kohdalla määrittelet millä ehdoilla kyseinen toiminto katsotaan suoritetuksi, ja minkä toiminnon suorittaminen on edellytyksenä seuraavan työkalun aukeamiselle.

Tarkemmat kuvalliset ohjeet löydät Moodlen etusivulta opettajan ohjeista: Suoritusten seuranta

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *