Videomuotoiset tehtäväpalautukset

Videot sopivat oman osaamisen osoittamiseen erinomaisesti. Tehtävän palautus videomuodossa sopii esimerkiksi esitysten pitämiseen, haastatteluihin ja ryhmätöihin. Video on helppo kuvata ja käsitellä vaikka omalla puhelimella. Videoiden tiedostokoko saattaa kuitenkin olla sen verran iso, että palautus Moodleen ei onnistu tiedostokokorajoitusten vuoksi. Tällöin ratkaisuna voi olla Office 365-palvelusta löytyvä Stream.

Opettaja voi luoda palveluun ryhmän (O365 – Stream – Oma sisältö – Omat ryhmät – Luo ryhmä) ja lisätä siihen opintojakson opiskelijat. Ryhmälle voi luoda yhden tai useamman kanavan, jonne opiskelijat voivat ladata videoita. Opettaja saa kanavan osoitteen selaimen osoiteriviltä, ja voi tehdä opiskelijoille suoran linkin kanavaan esim. Moodleen. Ryhmä ja sen kanavat näkyvät opiskelijalle myös kun hän menee O365-palvelussa vohvelivalikosta Stream-palveluun.

Kun opiskelija menee ryhmän (ja kanavan) sivulle ja lähtee julkaisemaan videota, se menee oletuksena näkyviin vain ryhmän jäsenille. Videota ladattaessa on kuitenkin hyvä tarkastaa aina Oikeudet -kohdasta, ettei videota julkaista vahingossa koko organisaatiolle. Kohta “Salli kaikkien yrityksessäni katsoa tämä video” ei saa olla raksittuna.

Videoissa on myös kommenttikenttä (jos niin on sallittu), joten videoiden kommentointi onnistuu palvelun sisällä.

Stream on pilvipalvelu, joten videoiden julkaisemisen kohdalla on aina huomioita pilvipalvelujen ohjeet ja tietoturva. Lisää tietoa O365-palvelusta ja linkit ohjeisiin.

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *