Yksityiset kanavat Teamsissa

Teams on saanut O365-käyttäjäyhteisön pitkään toivoman ominaisuuden: Nyt tiimin sisälle on mahdollista luoda yksityisiä kanavia, joissa käyttöoikeus on mahdollista rajata vain tietyille tiimin jäsenille. Yksityiseen Teams-kanavaan on mahdollista lisätä kenet tahansa käyttäjä omasta organisaatiosta tai sen ulkopuolelta, kunhan tämä käyttäjä on ensin lisätty koko tiimin jäseneksi tai omistajaksi.

Yksityinen kanava voi olla hyödyllinen silloin, jos tiimin toiminta jakautuu ala-aiheisiin, joihin koko tiimillä ei tarvetta päästä. Yksityinen kanava auttaa kohdentamaan huomiota oleellisiin kanaviin, kun käyttäjille tarpeettomat kanavat suljetaan pois näkyvistä. Yksityisillä kanavilla voidaan myös käsitellä asioita, jotka eivät saa näkyä koko tiimille. Opetuskäytössä yksityisillä kanavilla voidaan esim. rajata ryhmille omia kanavia, joissa ryhmät voivat työskennellä vain oman alaryhmän kesken. Yksityisiä kanavia kannattaa kuitenkin luoda harkiten, sillä kanavan tyypin muuttaminen jälkikäteen ei ole mahdollista. Yksityiset kanavat myös rajaavat osaltaan tiedonkulkua ja heikentävät avoimuutta, joten perusteet kanavien sulkemiselle kannattaa pohtia hyvin etukäteen.

 

Yksityisen kanavan luominen:

1. Kanavaa luodessasi valitse “Yksityinen -käyttöoikeus on vain tietyllä käyttäjäryhmällä tiimissä”

 

2. Kanavan luotuasi pääset lisäämään tiimin jäseniä kanavan käyttäjiksi. Pääset jäsenten lisäämiseen myös myöhemmin kanavan perässä olevan kolmen pisteen takaa Lisää jäseniä -kohdassa.

.

 

Yksityisen kanavan perässä oleva lukko-ikoni kertoo kanavaan poimituille jäsenille, että kanavan käyttöoikeuksia on rajattu. Muut eivät näe edes yksityisen kanavan nimeä.

 

 

 

 

Lue tarkemmin Microsoftin ohjeesta

 

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *